_dsc1000a
Biscuiţi din dovleac fără ouă

Data

Ascultând cerinţele voastre dar şi faptul suntem în perioada de post, m-au determinat concep şi această reţetă fără ouă. Este o reţetă delicioasă, foarte uşor de pregătit şi bogată în nutrienţi.

Am profitat din plin de sezonul dovlecilor şi chiar am congelat câteva porţii bune de pireu de dovleac. 🙂

Aveţi mai jos instrucţiuni cu imagini pas cu pas deoarece acest aluat se comportă diferit de aluatul cu care v-aţi obişnuit deja.

Ingrediente:

  • 1 cană unt de arahide organic
  • 1 cană pireu de dovleac
  • 2 linguri seminţe chia plus 6 linguri de apă
  • 1 banană
  • 1/4 cană miere
  • 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă pudră de vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară pudră
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1/2 cană făină de cocos
  • 1/2 cană nuci măcinate

Puneţi într-un vas seminţele de chia împreună cu lingurile de apă şi lăsaţi-le deoparte până se gelifică.

În blender adăugaţi toate celelalte ingrediente cu excepţia nucilor măcinate şi amestecaţi-le până devin o pastă cremoasa. Adăugaţi apoi nucile măcinate şi seminţele de chia gelificate şi mai porniţi blenderul vreo 2 minute până se încorporează bine în aluat.

Cu o lingură de îngheţată luaţi câte o porţie din aluat şi aşezaţi-o pe o tavă cu hârtie de copt pregătită pentru cuptor. Acest aluat este moale şi se lipeşte uşor. Umeziţi lingura de îngheţată înainte de fiecare porţie nouă.  ajută nu rămână aluatul lipit pe lingură.

Odată aşezate toate porţiile pe tavă, umeziţi degetele mâinii şi apăsaţi uşor fiecare glob din aluat, aplatizându-l.

Biscuiţii aceştia nu îşi mai modifică forma sau dimensiunea după coacere aşa  puteţi da seama deja cam cum vor arăta sau cât spaţiu necesită lăsaţi între ei.

Se coc timp de aproximativ 20 de minute sau până când vedeţi se colorează uşor maro pe margini. Aluatul rămâne moale dar nu lipicios după coacere.
La cantităţile de mai sus am copt 12 biscuiţi mari.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole