Biscuiți sărați cu rozmarin

Data

Prima dată când am făcut acești biscuiți Alex a mâncat jumătate din tavă până m-am dumirit eu ce face. Venea tiptil în bucătărie și mai lua câte un biscuite din coșuleț și fugea înapoi în cameră la joacă.

Îi plac atât de mult încât de multe ori îi folosesc în loc de pâine, la câte un fel de mâncare, atât la micul dejun cât și lângă o supă.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și sunt gata în câteva minute.

  • 1 cană și jumătate de făină de migdale
  • 1/4 de cană de semințe de susan decorticate
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1 linguriță de frunze uscate de rozmarin
  • 1/2 de linguriță de sare de Himalaya
  • 1 lingură de ulei de cocos topit
  • 1 ou

Se pun toate ingredientele uscate în robotul de bucătărie și se pulsează de câteva ori. Se adaugă și restul ingredientelor și se mixează rapid. Aluatul trebuie să fie ușor de modelat manual, să nu se desfacă.

Se dă manual o formă dreptunghiulară aluatului și se întinde între două foi de copt pentru a nu se lipi de sucitor.

Se taie cu un cuțit rotund pentru pizza și se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 5-7 minute. Dacă vă plac mai crocanți coaceți-i timp de 7-10 minute dar reduceți temperatura la minim după ce s-au copt timp de 5 minute.

Atenție pentru că s-ar putea să fie nevoie să mai treceți încă o dată cu cuțitul pentru pizza peste aluat. Tind să se apropie ușor în timpul coacerii.

Nouă ne plac mult simpli ca gustare sau cu supă cremă de brocoli.

 

 

4 răspunsuri

    1. Ies si fara ou daca puteti consuma seminte de in sau de chia. Incercati cu o jumate de lingura de seminte macinate de in la o lingura sau doua de apa. Lasati semintele sa stea pana cand devin usor mucilaginoase. Apoi adaugati-le la compozitie si amestecati bine de tot.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole