„Orezul” din conopidă este foarte popular la noi în casă așa că îl gătesc destul de des ca garnitură cu diferite variații.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:
- 4 căni de conopidă desfăcută bucăți
- 1 cană de brocoli desfăcut bucăți
- 1 cană de mazăre verde boabe
- 1 ceapă albă, mărunțită
- 2-3 căței de usturoi
- 2 ciuperci champignon mărunțite
- 1 lingură de ulei de cocos
- sare și piper după gust
- o linguriță de turmeric
- 1/2 de linguriță de frunze de oregano
Se ia o conopidă crudă și frumoasă și se roagă copilul să participe la activitatea din bucătărie, fapt care știm sigur că-l bucură, mai ales când vine vorba de asistat la efectuarea fotografiilor. 🙂
Conopida se desface bucăți și se pulsează în robotul de bucătărie pană când ajunge la dimensiunea bobului de orez.
Se încinge o tigaie cu uleiul de cocos. Se călesc ceapa cu legumele până când își schimbă și ceapa culoarea și se înmoaie ciupercile. Apoi se adaugă și „orezul” din conopidă și se condimentează cu restul ingredientelor.
Se servește simplu sau ca și garnitură.