Această rețetă este incredibilă! Simplă, bogată în arome și în nutrienți, cu o textură densă foarte asemănătoare cu prăjiturile de casă făcute de mama în copilăria mea.
Se poate consuma în orice perioadă a anului, ca o gustare simplă pe drum sau între mese.
Ingrediente:
- 1 cană de făină de migdale
- 1/2 de cană de făină de cocos
- 1/4 de linguriță de sare de Himalaya
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
- 3 ouă
- 1/2 de cană de ulei de cocos topit
- 1/2 de cană de lapte de caju
- 1/4 de cană de ghee topit
- 3 linguri de miere de albine
- 1/2 de lingură de esență de vanilie
- 1 cană de nuci mărunțite
- 1/2 de cană de curmale tăiate marunt
- 1/4 de cană de stafide fără sulfiți
Se pun toate ingredientele uscate, cu excepția nucilor, curmalelor și stafidelor în robotul de bucătărie. Se pulsează de câteva ori.
Se adaugă și restul ingredientelor umede și se mixează până când se obține un aluat fin, o idee mai gros decât compoziția obișnuită pentru clătite.
Apoi se amestecă manual nucile, curmalele și stafidele și se așează în tava pregătită cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 20-25 de minute, până când scobitoarea iese uscată din mijloc.
Se lasă să se răcească complet pe un grătar și doar apoi se porționează.