Supă reconfortantă de porc

Data

Ce poate fi mai plăcut în anotimpul rece decât un bol de supă reconfortantă, delicioasă și hrănitoare?

Această rețetă este savuroasă, bogată în proteine și în condimente  anti-inflamatorii cum ar fi turmericul, curry, chiminul, coriandrul, uleiul de cocos și piperul.

Aveți nevoie de puțin timp de preparare și de ingredientele de mai jos:

  • 1 ciolan de porc afumat natural-cam 1 kg
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de țelină
  • 2 ardei grași galbeni
  • 1 legătură de ceapă verde-cam 5 bucăți
  • 1 conopidă de mărime medie
  • 1 mână de spanac verde
  • 1 linguriță de coriandru pudră
  • 1 linguriță de chimin pudră
  • 1/2 de linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de paprika
  • 1 linguriță de curry
  • 3/4 de linguriță de sare de mare fără iod
  • 1/2 de linguriță de piper alb măcinat
  • 1/2 de linguriță de cardamon pudră
  • 1/2 de linguriță de frunze de cimbru
  • 1 linguriță de ulei de cocos presat la rece
  • 1 cană de pireu de roșii
  • 1 legătură de patrunjel verde, tocat proaspăt

Ciolanul de porc se spală și se pune la fiert în vasul pentru supă timp de o oră.

Se taie toate legumele cu exceptia conopidei și se adaugă împreună cu toate condimentele și cu pireul de roșii. Se fierb toate împreună până când sunt fierte.

Între timp conopida se rupe bucăți, se spală și se face „orez” în robotul de bucătărie. Se adaugă la sfârșit în supă și se fierbe timp de 5 minute.

Supa se presară cu pătrunjel verde și se servește caldă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole