Două rețete de blini rusești în combinații savuroase

Data

Blini sunt niște clătite rusești, original gătite din făină de hrișcă și servite de obicei cu somon afumat sau caviar.

În timpul nostru petrecut în Insulele Cayman erau nelipsite de la micul dejun sau de la brunch în restaurantele de lux cu specific internațional.

Sunt extrem de simplu de gătit și extrem de versatile.

Eu am adaptat ușor rețeta originală la care nu am folosit deloc drojdie și am încercat și o metodă pentru Dieta Carbohidraților Specifici din făină de cocos.

Au ieșit delicioase, pufoase și trebuie să mărturisesc, foarte sățioase.

Am folosit câteva combinații care cred că sunt binevenite ca aperitiv, ca o gustare simplă sau cu prilejul unor ocazii deosebite.

Modul de gătit este același, doar ingredientele sunt ușor diferite.

Pentru prima metodă aveți nevoie de următoarele:

  • 1/2 de cană de făină de hrișcă
  • 2 ouă
  • 1 lingură de ghee
  • 2 linguri de lapte de caju
  • 1/4 de linguriță de sare de Himalaya
  • 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu

Pentru cea de a doua rețetă aveți nevoie de următoarele:

  • 1/4 de cană de făină de cocos
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ghee
  • 1/4 de cană de lapte de caju plus încă o lingură
  • 1/4 de linguriță de sare de Himalaya
  • 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu

Se amestecă ingredientele în câte un vas-eu am făcut ambele rețete în același timp în vase diferite pentru că la noi în casă încă adoptăm două diete diferite.

Se mixează bine ingredientele cu un tel și se încinge o tigaie pentru clătite pe foc.

Se unge tigaia cu puțin ulei de cocos sau cu puțin ghee și se ia câte o lingură din aluat. Se formează astfel câteva clătite micuțe în tigaie care se coc la foc mic pe ambele părți.

Pentru blini din făina de cocos rotunjiți puțin cu lingura aluatul după ce îl așezați pe tigaie, pentru că acesta nu curge ca cel din făina de hrișcă.

Se lasă la răcit pe un grătar și apoi se pregătesc pe platouri.

Eu le-am servit cu cremă de brânză din caju.

Peste cremă am pus somon afumat în felii subțiri cu puțin mărar sau prosciutto crud, fără conservanți, cu rucola.

Am mai pregătit o variantă care le place mult copiilor, cu pateu și castraveți cruzi rași deasupra.

Rețeta pentru pateu o găsiți în cartea Masa de Crăciun.

Puteți să le serviți cam cu orice vă face plăcere, de la combinații sărate sau dulci.

Rusia poate avea un gust divin! 🙂

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole