Brioşe cu afine şi glazură colorată

Data

Cred că este prima dată când Alex a mâncat cu mare poftă şi plăcere glazura de pe brioşe. Nu ştiu dacă asta se datorează culorii care-i place mult sau gustului bogat de afine sau dacă poate, pur şi simplu, a decis că e timpul să experimenteze cu texturi pe care înainte nu le agrease.
Cert este că am trecut această reţetă pe lista de gustări preferate a întregii familii.

Dacă nu vă plac afinele, puteţi să le înlocuiţi cu fructele voastre preferate.

Dacă aveţi un robot de bucătărie, timpul de preparare este de 5 minute.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină de migdale
  • 1 lingură de făină de cocos
  • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
  • 2 ouă
  • 1/3 de cană de miere de albine
  • 1/4 de cană de ghee
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
  • 1/3 de cană de cremă de cocos
  • 1/2 de cană de afine

Pentru glazură:

  • 1 cană de unt de cocos
  • 1/2 de cană de afine plus încă o lingură pentru decor
  • 1 lingură de miere de albine

Puneţi toate ingredientele pentru aluat cu excepţia afinelor în robotul de bucătărie şi mixaţi până când obţineţi un amestec omogen. Mutaţi aluatul într-un bol şi adăugaţi afinele. Amestecaţi-le uşor cu o lingură.

Pregătiţi tava de brioşe şi puneţi aluatul în forme. Coaceţi la cuptorul preîncălzit pentru apoximativ 15 minute sau până când scobitoatea iese uscată din mijloc.

Dacă nu vă place glazura sau dacă le puneţi la pachet pentru drum puteţi să le consumaţi aşa cum sunt ele, în această fază.

Dacă doriţi glazura, atunci puneţi în robotul de bucătărie toate ingredientele pentru glazură şi mixaţi-le până când obţineţi o cremă densă. Eu am lăsat untul de cocos să se încălzească puţin şi am luat deoparte uleiul eliberat la suprafaţă pentru a obţine această textură.

Lăsaţi brioşele să se răcească complet şi apoi glazuraţi-le.

Presăraţi câteva afine deasupra şi serviţi imediat.

Permiteţi copilului să se murdărească mâncând cu poftă. 🙂

Aceste brioşe se păstrează la frigider timp de 2-3 zile. Glazura se va întări la rece dar va fi la fel de delicioasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe
articole