Chifteluţe de curcan cu morcov şi dovlecel

Data

Noi călătorim destul de des-de fiecare dată când avem ocazia, fie prin frumoasa noastră ţară, fie prin ţări străine.

Una dintre provocările mele este să găsesc mereu alimente care se pot lua pe drum, care pot fi consumate uneori reci şi care să fie permise în Dieta Carbohidraţilor Specifici.

Am conceput această reţetă înainte de a pleca pentru câteva zile în munţii Apuseni, gândindu-mă să combin atât legumele cât şi carnea într-un singur preparat, care să poată fi consumat rapid pe drum, direct din sacoşa frigorifică.

Şi aşa mi-a venit idea acestor chifteluţe pe care le-am consumat cu plăcere cu toţii.

Am folosit ingredientele de mai jos dar puteţi să adaptaţi reţeta dacă preferaţi mai multe legume sau dacă preferaţi alt fel de legume în loc de dovlecel şi morcov.

Se prepară rapid şi extrem de simplu.

Ingrediente:

  • 1 kg de piept de curcan măcinat
  • 2 dovlecei de mărime medie, răzăliţi
  • 1 ceapă albă, tocată
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 2 morcovi subţiri, răzăliţi
  • 1/4 de cană de făină de migdale (mai mult sau mai puţin, depinde cât absoarbe conţinutul)
  • 1 ou
  • sare şi piper după gust
  • 1 linguriţă de turmeric

Amestecaţi toate ingredientele într-un vas. Formaţi chifteluţele şi prăjiţi-le în puţin ghee sau în puţin ulei de cocos fără gust şi fără miros.

Odată prăjite serviţi-le calde, cu garnitura sau sosul preferat.

Daca sunteti pregătiţi de drum puneţi-le direct într-un container în geanta frigorifică.

Nu ezitaţi să vă opriţi la fiecare colţ minunat şi să-i acordaţi timp suficient de admirat.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole