Dovleacul este atât de versatil încât pur şi simplu nu cred că există vreo metodă prin care să nu poată fi gătit sau vreo reţetă în care să nu îl putem încorpora cu gust.
Acesta este un preparat plin de savoare, reconfortant şi simplu.
Aveţi nevoie de un dovleac de dimensiune potrivită pe care îl tăiaţi în bucăţi suficient de mari pentru a fi servite la o masă.
Dovleacul se presară cu sare şi piper şi se lasă la copt pentru aproximativ o oră.
Între timp pregătiţi ingredientele pentru umplutură:
- 500 de grame de carne de porc tocată
- 1 ceapă albă, mărunţită
- 1 morcov tăiat cubuleţe
- 1 pătrunjel tăiat cubuleţe
- 1 cană de roşii cherry tăiate în jumătate
- 3 căni de roşii pasate
- 1/2 de linguriţă de praf de usturoi
- 1/2 de linguriţă de piper negru
- 1 linguriţă de turmeric pudră
- 1/2 de linguriţă de chimin pudră
- 1/2 de linguriţă de oregano
- 1 lingură de ulei de cocos (pentru călit)
Căliţi ceapa cu morcovul şi pătrunjelul tăiat, apoi şi cu carnea de porc tocată. După ce carnea îşi schimbă culoarea adăugaţi toate celelalte ingrediente cu excepţia roşiilor cherry şi lăsaţi-le la foc mic, sub capac, până când sunt gătite complet, dar morcovul şi pătrunjelul sunt încă tari când introduceţi furculiţa.
Scoateţi dovleacul din cuptor şi scobiţi conţinutul în bucăţi mai mari. Adăugaţi bucăţile de dovleac şi roşiile cherry în compoziţia preparată şi mai lăsaţi totul la gătit încă 10 minute.
Porţionaţi apoi umplutura în dovleacul pregătit şi serviţi imediat, cu puţin pătrunjel verde deasupra.
Va rămâne mai multă compoziţie pe care o puteţi consuma simplă sau alături de o porţie de spaghete din dovlecel.