Perniţe cu scorţişoară şi seminţe de cânepă

Data

Una dintre variantele preferate ale lui Andrei pentru micul dejun a fost cerealele cu scorţişoară.

Gândul meu iniţial a fost să încerc să recreez acele cereale dar gândindu-mă la valoarea nutriţională am decis să adaug seminţe de cânepă şi a ieşit cu totul altă reţetă, cu altă textură şi cu altă consistenţă. Menţionez însă că este o reţetă super delicioasă, bogată în proteine, minerale şi acizi graşi esenţiali.

Aşa că pe lângă perniţele pe care le-am tăiat pentru micul dejun am lăsat câteva bucăţi mai mari pentru gustarea de la şcoală.

Vă asigur că merită încercată şi adaptată preferinţelor personale.

Ingrediente:

  • 2 căni de făină de migdale
  • 1/2 de cană de seminţe de cânepă
  • 3 linguri de făină de cocos
  • 1/3 de cană de miere
  • 1/4 de cană de ulei de cocos (topit)
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya

Se pun toate ingredientele uscate în robotul de bucătărie şi se dă câte un puls de câteva ori. Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se mixează bine împreună.

Se împarte aluatul în două şi se lasă la frigider timp de 15 minute.

Se ia o jumătate de aluat şi se întinde între două foi de hârtie de copt până ajunge subţire, ca o pătură de maxim o jumătate de centimetru grosime.

Se taie în pătrate cu un cuţit pentru pizza şi se pune la copt timp de aproximativ 10 minute.

După coacere se lasă la răcit şi se repetă exact aceleaşi mişcări cu a doua jumătate de aluat.

Odată răcit, aluatul se taie cu cuţitul pentru pizza în dimensiunile dorite. Se cerne puţină scorţişoară pudră deasupra lor şi se păstrează într-un container închis ermetic, la frigider.

Se servesc cu laptele preferat la micul dejun sau ca o gustare simplă. Puteţi presăra deasupra seminţe de cânepă sau fructe.

Noi preferăm consumul cu lapte de caju şi seminţe de cânepă. Eu iau o parte din aluat  şi o tai în bucăţi mai mari înainte de coacere pentru gustarea de la şcoală.

 

 

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Mai multe
articole