Copiilor mei le plac mult chifteluţele şi încerc să nu le prăjesc pe cât se poate.
Pentru această reţetă avem nevoie de piept de pui sau de pulpe dezosate şi măcinate.
Pentru mai multă frăgezime adăugaţi un dovlecel mic ras şi stors de surplusul de apă în compoziţie.
- 1 piept de pui măcinat–cam 500 grame
- 1 ou
- 2 linguri făină de cocos
- ½ linguriţă sare de Himalaya
- ½ linguriţă piper
- ½ linguriţă turmeric
- ½ linguriţă ghimbir pudră
- 2-3 căţei de usturoi pisaţi
Pentru crustă aveţi nevoie de:
- ¼ cană făină de cocos
- 1 lingură făină de migdale
- 2 linguri de seminţe de în măcinate–omiteţi pentru cei care ţin Dieta Specifică de Carbohidraţi
- ½ linguriţă sare de Himalaya fină
- ½ linguriţă usturoi pudră
- 1 linguriţă paprika afumată
Se amestecă bine carnea tocată cu ingredientele menţionate mai sus. Se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt la cuptor. Se dă manual o formă aplatizată chifteluţelor .
Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru crustă.
Se ia fiecare chifteluţă şi se trece bine pe ambele părţi prin amestec. Se aşează fiecare pe hârtia de copt şi se pun la cuptor. Se coc timp de 15 minute după care se scot din cuptor şi se ung cu ghee pe o parte şi pe cealaltă. Se reintroduc în cuptor şi se mai lasă vreo 5-10 minute până sunt complet gătite.
Se pot servi cu ketchup făcut in casă sau cu garnitura preferată.