_DSC8005
Ciorbă de pui „a la grec”

Data

Ciorbă de pui „a la grec”

Am conceput această reţetă pentru Andrei deoarece ciorba de pui a la grec a fost printre preferatele sale. Când am eliminat lactatele din dietă am încercat diferite variante iar aceasta a devenit şi preferata soţului meu, nu doar a copiilor. Sper va placă şi vouă la fel de mult!

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie:

  • un piept de pui tăiat bucăţi mici
  • 2 morcovi mari răzăliţi
  • 2 rădăcini mari de pătrunjel răzălite
  • 1 rădăcină de ţelină mai mică sau o jumătate de rădăcină mai mare răzălită
  • 1 ceapă albă, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, pisaţi
  • 1-2 linguri de suc de lămâie sau oţet de mere
  • sare şi piper după gust
  • cană de smântână din caju
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 legătură mică de pătrunjel frunze

Puneţi la fiert pieptul de pui împreună cu morcovii, rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină, ceapa şi usturoiul. Când au fiert suficient luaţi într-un vas gălbenuşul de ou şi amestecaţi-l cu smântână din cajuAdăugaţi treptat câte puţin din supa caldă şi amestecaţi încet pentru a tempera oul. Apoi vărsaţi întreg conţinutul peste supă şi luaţi vasul de pe foc.

Adăugaţi şi pătrunjelul verde, sucul de lămâie sau oţetul de mere şi daţi gust după preferinţă.

Poftă bună!

_DSC8009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe
articole