Săptămâna a început însorită aşa că am decis să ieşim puţin pe afară. Şi ce să gătesc mai uşor pentru drum decât nişte crochete de pui alături de un ketchup făcut în casă?
La noi în casă dietele sunt combinate aşa că m-am gândit că poate şi la voi situaţia este asemănătoare. Aşa că vă ofer două moduri de a găti crochete de pui, o metodă fără gluten şi cealaltă perfectă pentru Dieta Carbohidraţilor Specifici, dar ambele fără făină din grâne şi fără lactate.
Am împărţit în două un piept mare de pui ţărănesc şi l-am tăiat după forma pe care am vrut să o dau crochetelor, în cazul acesta, fâşii mai lungi.
Am spart două ouă de ţară, am condimentat puiul cu sare de Himalaya, piper cayenne şi praf de usturoi şi l-am pus în vasul cu ouăle bătute.
În alte două vase am pregătit amestecul pentru crustă–nouă ne plac crocante pe dinafară şi fragede pe dinăuntru.
Pentru prima variantă aveţi nevoie de următoarele:
- ¼ cană făină de tapioca
- ½ linguriţă de sare
- ½ linguriţă boia afumată
- Puţin piper cayenne
- Puţin praf de usturoi
Pentru a doua variantă, variantă excelentă pentru cei care ţin Dieta Carbohidraţilor Specifici, aveţi nevoie de următoarele:
- ¼ cană făină de migdale
- ½ linguriţă de sare
- ½ linguriţă boia afumată
- Puţin piper cayenne
- Puţin praf de usturoi
Pregătiţi o tigaie încinsă cu ulei de cocos din belşug pentru gătit. Luaţi câte o bucată de pui din vasul cu ouăle bătute, aşteptaţi să se scurgă surplusul de ou, apoi treceţi puiul prin una dintre cele două variante preferate de crustă. Puneţi-l în uleiul încins şi prăjiţi-l bine pe ambele părţi.
Puteţi să-l serviţi cu ketchup făcut acasă, fără gluten sau amidon.