Orezul ne-a plăcut mult întotdeauna, sub diferite forme, mai ales în combinaţii asiatice.
Doar pentru că Dieta Carbohidraţilor Specifici interzice categoric orice fel de grână nu înseamnă că nu putem fi creativi. Sunt multe articole şi videoclipuri pe internet care vă ajută să imitaţi orezul folosindu–vă de conopidă, în diferite forme şi sub diferite texturi.
Nouă ne place cel mai mult conopida aproape crudă, gătită doar o idee, să fie cât mai aproape de duritatea unui bob de orez fiert suficient. Puteţi să adăugaţi orice alt ingredient doriţi ca să daţi gustul preferat.
Pentru a face “orez” cu ceapă verde ca la noi acasă trebuie doar să urmaţi nişte paşi simpli şi totul e gata în 15 minute.
Luaţi o conopidă, tăiat-o în bucăţi mai mici. Spălaţi-o bine şi apoi daţi-o prin blender până când ajunge la dimensiunea unui bob de orez.
Într-o tigaie bine încinsă adăugaţi vreo 2 linguri de ulei de cocos.Tăiaţi vreo 3 cepe verzi în bucăţi mai mici. Puneţi-le la sotat în uleiul de cocos vreo 2 minute, cât se se călească puţin. Apoi adăugaţi conopida mărunţită şi căliţi împreună încă vreo 5 minute.
Se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte imediat.