orez
“Orez” din conopidă

Data

Orezul ne-a plăcut mult întotdeauna, sub diferite forme, mai ales în combinaţii asiatice.

Doar pentru Dieta Carbohidraţilor Specifici interzice categoric orice fel de grână nu înseamnă nu putem fi creativi. Sunt multe articole şi videoclipuri pe internet care  ajută imitaţi orezul folosindude conopidă, în diferite forme şi sub diferite texturi.

Nouă ne place cel mai mult conopida aproape crudă, gătită doar o idee, fie cât mai aproape de duritatea unui bob de orez fiert suficient. Puteţi adăugaţi orice alt ingredient doriţi ca  daţi gustul preferat.

Pentru a face “orez” cu ceapă verde ca la noi acasă trebuie doar urmaţi nişte paşi simpli şi totul e gata în 15 minute.

Luaţi o conopidă, tăiat-o în bucăţi mai mici. Spălaţi-o bine şi apoi daţi-o prin blender până când ajunge la dimensiunea unui bob de orez.

Într-o tigaie bine încinsă adăugaţi vreo 2 linguri de ulei de cocos.Tăiaţi vreo 3 cepe verzi în bucăţi mai mici. Puneţi-le la sotat în uleiul de cocos vreo 2 minute, cât se se călească puţin. Apoi adăugaţi conopida mărunţită şi căliţi împreună încă vreo 5 minute.

Se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte imediat.

orez

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole