Ciocolată caldă falsă cu frişcă, vegană

Data

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Cine ar putea refuza o cană cu ciocolată caldă, cu frişcă, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă?

Pentru noi momentan nu putem consuma cacao şi pentru ştiu sunt mulţi copii care nu pot se bucure de un asemenea deliciu datorită diferitelor intolerante sau sensibilităţi, am creat această reţetă care va promit este atât de bună, încât nici cel mai mare mofturos nu ar realiza nu consumă nici un strop de cacao sau de lapte! Mai mult, pe lângă gustul minunat, are o mulţime de nutrienţi şi de beneficii pentru sănătate, deoarece conţine unt de cacao, bogat în grăsimi nesaturate, omega 3 şi omega 6 şi vitamine, pudră de roşcove, bogată în proteine, calciu, vitamine şi antioxidanţi, lapte de caju, plin de vitamine şi minerale.

Frişca este opţională dar  spun sincer îmbogăţeşte gustul incredibil şi aduce şi ea un aport de vitamine, minerale, enzime şi multe alte beneficii de care v- putea poveşti ceva vreme.

Pentru frişcă aveţi nevoie de următoarele:

  • 2 linguri unt de cocos
  • 1/4 cană crema de cocos
  • 1 linguriţă de miere de albine

Pentru ciocolata caldă:

  • 2 căni lapte de caju
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri unt de cacao
  • 2 linguri pudră de roşcove
  • 1/2 linguriţă pudră de vanilie
  • 1 linguriţă pudră de arrow

Începeţi mai întâi faceţi frişca, pentru va trebui o lăsaţi la frigider cam 30 de minute înainte de servire.

Topiţi pe baie de abur unul de cocos suficient cât devină uşor cremos. Apoi adăugaţi crema de cocos şi linguriţa de miere şi folosindu de un blender manual, mixaţi-le bine până când se omogenizează. Compoziţia va fi asemănătoare unei smântâni subţiri. Lăsaţi la frigider timp de aproximativ 30 de minute până când ajunge la consistenţa de frişcă bătută.

Între timp, puneţi într-un vas, la foc mic, untul de cacao şi mierea, până când se topesc împreună. Adăugaţi toate ingredientele şi lăsaţi-le fiarbă împreună cam două-trei minute.

Luaţi de pe foc şi aşteptaţi se răcească suficient încât fie servită.

Adăugaţi frişca din frigider, relaxaţi într-un colţ preferat al casei şi închideţi ochii…aţi mai gustat ceva atât de incredibil în ultimul timp? 🙂

 

 
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Lasă un răspuns

Mai multe
articole