[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Cine ar putea refuza o cană cu ciocolată caldă, cu frişcă, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă?
Pentru că noi momentan nu putem consuma cacao şi pentru ştiu că sunt mulţi copii care nu pot să se bucure de un asemenea deliciu datorită diferitelor intolerante sau sensibilităţi, am creat această reţetă care va promit că este atât de bună, încât nici cel mai mare mofturos nu ar realiza că nu consumă nici un strop de cacao sau de lapte! Mai mult, pe lângă gustul minunat, are o mulţime de nutrienţi şi de beneficii pentru sănătate, deoarece conţine unt de cacao, bogat în grăsimi nesaturate, omega 3 şi omega 6 şi vitamine, pudră de roşcove, bogată în proteine, calciu, vitamine şi antioxidanţi, lapte de caju, plin de vitamine şi minerale.
Frişca este opţională dar vă spun sincer că îmbogăţeşte gustul incredibil şi aduce şi ea un aport de vitamine, minerale, enzime şi multe alte beneficii de care v-aş putea poveşti ceva vreme.
Pentru frişcă aveţi nevoie de următoarele:
- 2 linguri unt de cocos
- 1/4 cană crema de cocos
- 1 linguriţă de miere de albine
Pentru ciocolata caldă:
- 2 căni lapte de caju
- 2 linguri miere
- 3 linguri unt de cacao
- 2 linguri pudră de roşcove
- 1/2 linguriţă pudră de vanilie
- 1 linguriţă pudră de arrow
Începeţi mai întâi să faceţi frişca, pentru că va trebui să o lăsaţi la frigider cam 30 de minute înainte de servire.
Topiţi pe baie de abur unul de cocos suficient cât să devină uşor cremos. Apoi adăugaţi crema de cocos şi linguriţa de miere şi folosindu–vă de un blender manual, mixaţi-le bine până când se omogenizează. Compoziţia va fi asemănătoare unei smântâni subţiri. Lăsaţi la frigider timp de aproximativ 30 de minute până când ajunge la consistenţa de frişcă bătută.
Între timp, puneţi într-un vas, la foc mic, untul de cacao şi mierea, până când se topesc împreună. Adăugaţi toate ingredientele şi lăsaţi-le să fiarbă împreună cam două-trei minute.
Luaţi de pe foc şi aşteptaţi să se răcească suficient încât să fie servită.
Adăugaţi frişca din frigider, relaxaţi–vă într-un colţ preferat al casei şi închideţi ochii…aţi mai gustat ceva atât de incredibil în ultimul timp? 🙂
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]