Prăjitură în borcan

Data

Un farmec aparte al Sărbătorilor este faptul devenim mai generoşi, parcă dăruim mai uşor, parcă suntem mai aproape de cei dragi şi totodată suntem nerăbdători împărţim diferite reţete de prăjituri.

Un obicei pe care l-am deprins în timpul în care am locuit în Caraibe a fost schimbul de prăjituri odată cu reţeta. Şi pentru în sezon de sărbătoare sunt atât de multe bunătăţi pe masă, părea evident dăruim reţeta şi ingredientele care fie gătite ulterior. Şi aşa a apărutprăjitura în borcan”.

Ce înseamnă asta mai exact?

Se pun toate ingredientele uscate într-un borcan, în straturi dacă doriţi un efect vizual interesant, se leagă sau se lipeşte reţeta pe borcan şi tot ceea ce rămâne de făcut este ca în momentul în care se doreşte gătirea acestei prăjituri se adauge ingredientele ude-adică ouă, lapte, ulei de cocos etc.

Anul acesta am pus în coşul cu daruri de Crăciun şi câte un borcan cu ingredientele prăjiturii cu seminţe de cânepă, adică făina de migdale, făina de cocos, bicarbonatul de sodiu şi tot acolo dar separate într-o pungă alimentară, seminţele de cânepă şi stafidele.

Am ornat apoi borcanul cu un şervet cu motive de iarnă, am legat reţeta cu o sfoară şi l-am dăruit cu mult drag.

Pot  spun ideea a fost apreciată şi din câte mi s-a transmis, chiar preluată pentru alte ocazii. 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole