Seminţele de cânepă sunt preferatele mele. Pe lângă minunatele beneficii în sănătate, au un gust care mie îmi place la nebunie.
Le consumăm de obicei în salate dar într-o zi m-am gândit să le adaug într-o prăjitură. Şi uite aşa, dintr-o idee, s-a născut prăjitura preferată a soţului meu. Mă rog, una dintre ele…el de fapt adoră cam tot cegătesc eu şi are gust dulce…ce tot spun, adoră cam tot de gătesc eu, indiferent de gust.
Dar această i-i place atât de mult încât cu greu mai rămâne ceva şi pe a două zi.
E o prăjitură, delicioasă, săţioasă, minunată când se consumă proaspătă, la o cană de cafea sau un ceai, sau pur şi simplu aşa cum este.
Permisă în Dietă Specifică de Carbohidraţi, fără gluten şi fără lactate.
- 4 ouă
- ½ cană lapte de caju
- ½ cană ulei de cocos
- ½ cană miere
- ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu
- ½ cană făină de cocos
- ½ cană făină de migdale
- ½ cană stafide fără sulf
- ½ cană de seminţe de cânepă
Se amestecă toate ingredientele ude în blender până devin cremoase-apoi se adaugă toate cele uscate cu excepţia seminţelor şi a stafidelor. Acestea din urmă se amestecă la final şi totul se toarnă în vasul de copt.Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 minute sau până când iese scobitoarea uscată.
Se pot adaugă boabe crude de cacao sau o jumătate de cană de cacao pudră pentru cei care le pot tolera.