Ruladă de pui cu spanac cremos

Data

Spanacul nu mi-a plăcut niciodată prea mult până când am descoperit smântâna din caju. Pot să jur că ceva s-a schimbat brusc în papilele mele gustative pentru că de când am descoperit combinaţia aceasta nu mă mai satur de el.

Îl gătesc destul de des simplu sau pe post de garnitură. Însă azi mi-a venit o idee genială…să-l combin cu un piet pe pui la cuptor şi cu rădăcina de morcov şi pătrunjel pe post de garnitură.

Copiii au fost de-a dreptul încântaţi deşi jur că nu mănâncă spanacul separat nici să mă rog de ei o zi întreagă! Iar Florin…ce să mai spun, mi-a mărturisit azi că e combinaţia lui preferată.

Sincer se bucură că am început acest blog pentru că spune el, devin mai creativă în bucătărie!

Sper să va placă şi vouă la fel de mult şi să va fie de bine!

Se ia un piept de pui (eu am folosit un piept de pui ţărănesc, netratat cu hormoni sau medicamente) şi se desface încet şi de o parte şi de alta pentru a obţine o bucată mai mare şi mai subţire pentru a o putea rula cu uşurinţă.

Se sotează în puţin ghee spanacul cu sare, piper şi usturoi după gust. Eu am folosit cam 300 de grame la această reţetă.

După sotare se amestecă bine cu smântâna de caju-eu am folosit cam jumătate de cană aici.

Se condimentează puiul cu sare, piper şi puţin praf de usturoi. Se aşează spanacul cu smântâna de caju în mijloc şi se rulează carnea peste umplutură. Se prinde cu scobitori de o parte şi de alta să nu se desfacă în cuptor. Se pune la cuptor în vas cu capac în care se adaugă o cană de apă aproximativ o jumătate de oră. Apoi se scoate din cuptor, se unge generos cu ghee şi se lasă fără capac încă 5-10 minute până când se rumeneşte deasupra.

Se scot scobitorile şi se feliază după grosimea preferată.

_DSC7733

Ideal este se servesca cu garnitură din morcovi şi pătrunjel gătiţi uşor sub capac şi cu fasole verde.

Am făcut mujdei din smântână de caju la care am adăugat puţină apă şi un căţel de usturoi presat.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole