_dsc0648a
Batoane de ciocolată falsă cu arahide

Data

Soţul meu este un mare pofticios. Şi dacă este ceva ce-i place la nebunie este ciocolata, în special ciocolata Snickers care practic este interzisă la noi în casă. Acum câteva zile am dat din greşeală peste o reţetă de Snickers de casă pe internet şi m-am decis o adaptez puţin şi o încerc neapărat.

Rezultatul este minunat, zic! Soţul meu a menţionat nu mai cumpără nici o altă ciocolată dacă o are pe aceasta la îndemână. Acum vedem dacă şi voi doriti să faceţi la fel.

O singură menţiune am aici şi anume consumaţi întotdeauna, pe cât posibil, unt de arahide şi/sau arahide organice, pentru acestea se numără printre cele mai pesticidate plante din lume.

Primul strat:

  • o cană de curmale fără sâmburi
  • lingură de apă caldă
  • 1/4 cană lapte de caju
  • 2 linguri unt de arahide organic
  • o cană de arahide organice prăjite, sărate uşor

Al doilea strat:

  • o cană unt de arahide organic
  • 1/4 cană miere
  • 1/4 cană făină de cocos

Pentru glazură:

  • o cană pudră de roşcove
  • 1/2 cană xylitol
  • 2 linguri de ghee
  • o lingură de apă

Pentru primul strat, se pun în blender toate ingredientele menţionate mai sus, excepţie făcând doar arahidele prăjite. Se amestecă bine până când se omogenizează complet. Apoi se iau arahidele prăjite şi sărate uşor şi se amestecă cu o lingură.

Se aşează primul strat într-un vas pregătit de pus la congelator şi se lasă deoparte.

Pentru cel de al doilea strat se procedează la fel, se adaugă toate ingredientele în blender şi se aşează apoi bine peste primul strat, în vasul deja pregătit.

Se pun la congelator aproximativ o orădouă.

Între timp se face glazura adăugând într-un vas toate ingredientele, la foc mic.

Se scoate din congelator desertul deja întărit şi se taie de dimensiunea unui baton de ciocolată. Se  fiecare baton pe rând prin glazură.

Se păstrează în frigider, dacă mai rămâne ceva după ce au dat şi ceilalţi  peste acest desert delicios şi sănătos!

De menţionat că această reţetă nu este permisă în Dietă Carbohidraţilor Specifici datorită pudrei de roşcove şi xylitolului-dar se permite în dieta fără gluten şi fără cazeină, în Paleo şi în oricare altă dietă care nu are această restricţie.

 

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Mai multe
articole