Această reţetă este o adaptare la Dieta Carbohidraţilor Specifici concepută de soţul meu, Florin. Bucătar de meserie, a încercat să păstreze toată savoarea ciorbei tradiţionale, chiar şi fără orez.
Eu zic că a făcut o treabă foarte bună deoarece nu prea rămâne mare lucru în oală de fiecare dată când o găteşte pentru noi.
La o porţie de ciorbă aveţi nevoie de:
- 500 grame carne tocată de porc, fără hormoni şi fără antibiotice
- 8-9 ardei graşi, depinde de mărime
- 1 dovlecel mărime medie
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 5 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 2 ouă de casă
- o lingură de mărar verde, tocat
- o lingură de pătrunjel verde, tocat
- sare, piper şi boia după gust
- 1 linguriţă turmeric
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 400 grame de sos de roşii simplu sau bulion făcut în casă
Morcovii şi pătrunjelul rădăcină se dau prin răzătoare sau se taie mărunt.
Dovlecelul se dă prin răzătoare şi se scurge de surplusul de apă. Se amestecă bine cu carnea, ceapa, usturoiul, ouăle, pătrunjelul, mărarul şi condimentele. Se umplu ardeii cu pasta de carne obţinută. Se pun la fiert cu apă, într-o oală, împreună cu morcovii, pătrunjelul şi sosul de roşii.
Odată fiartă, ciorba se verifică de sare şi eventual se mai adaugă o lingură de pătrunjel verde, tocat.