Crenvurşti de pui

Data

Am încercat această reţetă simplă din dorinţa de a mai diversifica puţin micul dejun.

Am făcut mai mulţi crenvurşti într-o zi şi am congelat o parte din ei în porţii a câte două bucăţi.

În mod normal i-aş fi făcut în maţ de oaie dar nu am găsit, aşa că am folosit de porc.

Din 3 piepţi de pui au ieşit 16 crenvurşti, voi puteţi ajusta cantităţile în funcţie de preferinţe.

Ingrediente

  • 3 piepţi de pui (1600 grame) măcinaţi de două ori
  • 2 linguriţe de sare de Himalaya
  • 1 linguriţă de piper negru măcinat
  • 1/2 de linguriţă de chimin măcinat
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat
  • 1 linguriţă de praf de usturoi
  • 1/2 de linguriţă de turmeric
  • 1 ou
  • 1 ceapă albă
  • 1/4 de cană de ghee
  • 1/4 de cană de supă de pui
  • 1 pachet de maţ de oaie/porc

Scoateţi maţul de oaie sau de porc din pachet şi spălaţi-l bine de sare în apă călduţă. Apoi lăsaţi-l la înmuiat în apă cu puţin oţet de mere.

Între timp tăiaţi ceapa şi mixaţi-o fin în blender.

Amestecaţi toate ingredientele într-un vas sau în robotul de bucătărie şi aveţi grijă să obţineţi o pastă omogenă.

Pregătiţi aparatul de făcut cârnaţi.

Formaţi crenvurştii la dimensiunea preferată şi tăiaţi din maţ suficient cât să puteţi face nod la fiecare capăt.

Puneţi un vas cu apă la fiert cu puţină sare, două foi de dafin şi câteva boabe de coriandru.

Fierbeţi crenvurştii timp de 15-20 de minute, până când se întăresc şi se micşorează.

După ce se răcesc î-i puteţi congela. Când doriţi să-i consumaţi, fierbeţi-i pentru 2-3 minute sau încălziţi-i sub capac, într-o tigaie unsă cu puţin ghee sau ulei de cocos fără gust sau miros.

 

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole