Influenţa Maltei şi a întregii culturi mediteraneene şi-au pus de mult timp amprenta în viaţa noastră. Ne plac preparatele malteze şi toate aromele insulei şi zilele acestea i-am simţit lipsa. Poate pentru că e vară şi e cald şi peste tot văd poze cu marea şi plaja şi…visez cu ochii deschişi la Malta mea cu ape azurii şi clădiri de culoarea mierii.
Aşa că m-am trezit în bucătărie cu o reţetă nouă de focaccia, perfectă pentru Dieta Carbohidraţilor Specifici, fără grâne, fără lactate, plină de savoarea unei zile însorite din inima Mediteranei.
Sper să vi se pară şi vouă la fel de gustoasă şi să aducă puţină aromă la preparatele zilei.
Ca de obicei, metoda de preparare este extrem de simplă şi de rapidă.
Ingrediente
- 1 cană de pireu de dovlecel (faceţi pireul cu robotul de bucătărie, din dovlecel crud)
- 3 căţei de usturoi
- 1 cană de făină de cocos
- 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya naturală
- 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
- 2 linguri de ghee
- 1/2 de cană de ulei de măsline
- 1/4 de cană de lapte de caju
- 2 ouă
- 1 linguriţă de rozmarin uscat
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- 1/4 de cană de măsline negre feliate
Cu excepţia măslinelor, puneţi toate ingredientele în robotul de bucătărie şi mixaţi până când obţineţi un aluat omogen.
Apoi adăugaţi măslinele şi amestecaţi-le în aluat manual, cu o lingură.
Pregătiţi o tavă cu hârtie de copt şi aşezaţi aluatul în ea, uniform. Dacă vă face plăcere, puteţi să mai presăraţi deasupra puţine frunze de rozmarin sau/şi cimbru sau puţină sare de mare. Eu nu am mai adăugat nimic.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10-15 minute sau până când iese scobitoarea uscată din mijloc.
Tăiaţi doar după ce se răceşte, altfel pâinea se fărâmiţează caldă.
Serviţi cu preparatele preferate sau pur şi simplu ca gustare, de una singură şi visaţi la insule cu clădiri de culoarea mierii şi cu ape azurii…