Cum vindecăm autismul-interviu cu doctorul Jerry Kartzinel

Data

Doctorul Jerry Kartzinel este un medic pediatru recunoscut internațional și membru al Academiei Americane de Pediatrie. El este specializat în recuperarea de boli neurologice, boli cronice neuro-inflamatorii și disfuncții hormonale.

După ce a primit diploma de medic de la Universitatea de Medicină din St. Louis, a efectuat rezidenţa lui în medicină pediatrică în Air Force. După Desert Storm, Dr. Kartzinel a practicat pediatrie generală într-o clinică privată timp de 10 ani, până când al patrulea băiat al său a fost diagnosticat cu autism.

Din acel moment dr. Kartzinel a dezvoltat şi implementat numeroase intervenţii medicale pentru a îmbunătăţi vieţile pacienţilor săi care suferă de autism, alergii, boli inflamatorii intestinale, constipaţie cronică, diaree cronică, perturbări ale somnului, şi dezechilibre hormonale.

Este totodată recunoscut că cel mai bine vândut autor de către New York Times, cartea sa scrisă împreună cu Jenny McCarthy , “Vindecând şi prevenind autismul-un ghid complet”  fiind una dintre cele mai complexe şi mai bine documentate cărţi din domeniu.

Această carte a ajuns şi în mâinile mele după diagnosticarea lui Alex cu autism şi pot spune că m-a ajutat şi a contribuit enorm la îmbunătăţirea situaţiei sale.

L-am contactat pe doctorul Kartzinel pentru acest interviu în speranţa că veţi găsi măcar o parte din răspunsurile pe care le căutaţi şi că veţi găsi util acest articol.

Totodată, în urma multor studii ştiinţifice, doctorul Kartzinel a dezvoltat o linie de suplimente de calitate superioară pe care le găsiţi aici. Nu sunt afiliată şi nu beneficiez cu nimic de pe urma acestei recomandări, pot doar să vă spun că le puteţi folosi cu încredere şi că le consider net superioare majorităţii produselor aflate pe piaţă.

Aici este interviul cu domnul doctor Kartzinel, exact aşa cum mi-a scris dânsul.

Eu: Doctor Jerry, cartea pe care aţi scris-o împreună cu Jenny a fost prima carte pe care am citit-o despre tratarea autismului şi care mi-a adus atât de multă speranţă! Îmi pot doar imagina cum experienţa pe care aţi avut-o cu fiul dumneavoastră v-a schimbat în aşa fel încât aţi devenit un salvator al multor familii aflate în suferinţă. Aţi schimbat modul în care mulţi oameni înţeleg şi tratează acum autismul.

Îmi puteţi spune ce credeţi dumneavoastră că determină creşterea ratei autismului în zilele noastre?

Doctor Jerry: Sunt onorat să întâlnesc pacienţi din toate părţile lumii. Oricare ar fi cauza autismului, trebuie să fie globală. Există mai multe cauze, dar cea de care am auzit cel mai mult de la părinţi pare a fi legată de administrarea vaccinurilor. Desigur, există şi alimentele modificate genetic, erbicidele şi multe alte expuneri toxice care par să joace un rol în asta. Tot felul de expuneri toxice de mediu pot fi factori contribuitori.

Eu: Sunt anumite teste specifice care se pot efectua de către părinţi pentru a putea preveni autismul?

Doctor Jerry: Nu există teste cunoscute pentru a determina dacă prenatal vă aflaţi la risc de a avea un copil cu autism. DAR, există o asociere de niveluri scăzute de vitamina D la femeile care sunt însărcinate, care ar putea contribui la autism (deci verificaţi asta şi ridicaţi aceste niveluri până aproape de normal sau până la nivelul normal). Cel mai recent, niveluri crescute de acid folinic au fost descoperite a avea un risc crescut de autism. Femeile însărcinate nu ar trebui să ia acid folic sub formă de acid folinic, ci mai degrabă sub formă de acid folic, cum ar fi 5 tetrahidrofolat metil în vitamine prenatale.

Eu: Care ar fi primul lucru pe care l-aţi spune unui părinte care tocmai a avut copilul diagnosticat cu autism?

Doctor Jerry: Aveţi nevoie să găsiţi un grup de suport online, care este familiarizat cu intervenţiile biomedicale din zona dumneavoastră. Ei vor avea o mulţime de informaţii utile şi puteţi obţine rapid informaţiile practice de care aveţi nevoie pentru a ajuta cu succes copilul dumneavoastră.

Eu: Care ar fi primul lucru de făcut în a ajuta acest copil?

Doctor Jerry: După stabilirea relaţiilor calde on-line, lucraţi la eliminarea tuturor surselor de lactate din dietă. După ce aţi reuşit asta, eliminaţi glutenul. Veţi avea nevoie de o mult ajutor cu asta. Multe familii văd schimbări minunate în copilul lor doar de la implementarea acestei schimbări a dietei.

Eu: În cazul nostru Dieta Carbohidraţilor Specifici a avut un rol esenţial, dar cât de importantă este cu adevărat dieta în tratarea autismului?

Doctor Jerry: Există MULTE diete în tratarea autismului dar cea care funcţionează cel mai bine pentru copilul tău este CEA MAI BUNĂ! Unii copii trebuie să aibă fructele scoase din alimentaţie, alţii toate grânele, alţii nu pot consuma fenol, iar lista poate continua. Unii pot mânca nuci, alţii nu. Cred că ai înţeles. Se poate să fie nevoie de puţin ajutor cu asta…dar toată lumea începe cu eliminarea produselor lactate şi a glutenului din alimentaţie.

Eu: Ce teste aţi recomanda, în general, la pacienţii dumneavoastră în încercarea de a descoperi tratamentul optim?

Doctor Jerry: Atunci când lucrez cu un pacient, adaptez testarea în funcţie de problemele copilului: boli frecvente, diaree cronică, alergii, etc. Deci, eu nu am un „panou de laborator, care se potriveşte tuturor” tip de abordare. Dar, în general, cam acestea sunt cerinţele mele:

Scaun: testarea pentru sânge, inflamaţie, drojdie, bacterii, paraziţi

Sânge: hemogramă completă

profilul metabolic

profilul carnitină

25 OH Vitamina D

Rata de sedimentare a hematiilor

Proteina C-reactivă

T3 liber

T4 liber

TSH

Profilul lipidic în repaus alimentar

Eu: Cât de importante sunt suplimentele şi intervenţiile bio medicale în tratarea autismului?

Doctor Jerry: Suplimentele sunt foarte importante. Eu le folosesc pentru a reface organismul (cum ar fi uleiurile omega, sau calciu), le pot folosi ca medicamente pentru a stimula limbajul (cum ar fi vitamina B12 injectabilă), pentru a calma anxietatea (cum ar fi rădăcina de valeriană), pentru a ajuta cu comportamente obsesiv-compulsive (cum ar fi 5 HTP), pentru a regla somnul (melatonina) … ei bine, după cum se poate vedea lista poate continua!

Eu: Ştiu că situaţia tuturor copiilor se îmbunătăţeşte după începerea tratamentului, dar cât de mulţi s-au recuperat într-adevăr din autism? cu pierderea oficială de diagnostic?

Doctor Jerry: Nu ţin cu adevărat evidenţa asta. Scopul meu este de a îmbunătăţi fiecare problemă în parte. De exemplu, în cazul în care copilul nu doarme toată noaptea, hai să-l ajutăm să doarmă toată noaptea! Majoritatea părinţilor ar dori foarte mult să doarmă toată noaptea. În cazul în care copilul nu vorbeşte, haideţi să facem cumva să apară cuvintele. Acum, se pare, cu cât mai mult se îmbunătăţesc aceste puncte, cu atât mai aproape ajunge copilul la linia care îl delimitează că fiind disfuncţional sau funcţional! Îmi place funcţional. Ei pot fi ciudaţi. Taţii lor sunt ciudaţi oricum. Excentric este în regulă. Dar FUNCŢIONAL este un cuvânt cheie aici.

Eu: Înţeleg că fiul dumneavoastră, Joshua are autism. Ce mai face?

Doctor Jerry: Fiul meu face foarte bine. Aşa cum am vorbit mai devreme, scopul meu este de a îmbunătăţi fiecare aspect în parte şi Josh a făcut progrese imense. Ca părinţi, vrem mereu mai mult pentru copiii noştri. Eu văd acest lucru tot timpul în clinica mea. Atunci când o familie începe tratamentul împreună cu mine, spune că „dacă vei reuşi să îl ajuţi pe fiul nostru să doarmă toată noaptea, îl vom considera vindecat”. Dar, atunci când ajunge să doarmă toată noaptea, şi ei doresc mai mult! Ei spun: „E grozav Dr. Jerry, dar acum, ce putem face pentru a-l ajuta să vorbească?” Sunt şi eu la fel în legătură cu fiul meu. Sărbătoresc fiecare îmbunătăţire, dar vreau întotdeauna mai mult pentru el.

Eu: Dacă cineva vrea să vă contacteze pentru o consultaţie pe Skype, aţi fi disponibil pentru ei sau oferiţi doar consultaţii la birou?

Doctor Jerry: Managementul la distanţă are provocările sale. Acesta funcţionează cel mai bine când există un medic în partea OPUSĂ care să fie dispus să prescrie analize, medicamente etc. Încercând să colaborăm fără un medic nu putem ajunge foarte departe şi de obicei rezultatele sunt dezamăgitoare. Deci da, ofer consultaţii pe Skype dar haideţi să implicăm şi medicul dumneavoastră pentru un rezultat optim.

Eu: Putem cumpăra cu siguranţă cartea dvs. de pe Amazon, dar credeţi că va exista şi o versiune în limba română în curând?

Doctor Jerry: Din păcate, versiunea în limba română nu este momentan în lucru. Nu ştiu ce nu este în regulă cu editorul meu! 🙂

Eu: Ştiu că aţi dezvoltat o linie de suplimente specifice pentru tratarea autismului, fără atât de multe ingrediente interzise-aţi spune că toate suplimentele concepute de dumneavoastră ar fi bine să fie folosite de toate persoanele cu autism, indiferent de cât de severă ar fi situaţia lor?

Doctor Jerry: Toţi copiii noştri sunt diferiţi şi nici un grup de suplimente nu este o necesitate pentru toată lumea. Dar, după o dietă fără gluten şi lactate, aş încerca să introduc:

Vitamina D3

uleiuri omega

probioticele

Multivitaminele şi minerale

Acesta este grupul meu de bază pentru starea generală de sănătate. Restul de suplimente sunt adaptate la nevoile specifice ale copilului.

Eu: Vă mulţumesc pentru acest interviu Dr. Jerry, dar înainte de a vă lăsa, care ar fi mesajul pe care l-aţi lăsa în urmă pentru toate familiile care  luptă cu autismul?

Doctor Jerry: Aş spune că puteţi face unele schimbări majore în calitatea vieţii voastre şi a copiilor voştri. M-aş concentra pe elementele de bază: somn normal, schimbarea dietei, şi mişcări intestinale sănătoase. Mai departe aş aborda accesele de furie şi comportamentele agresive (asupra sinelui sau a altora). Obsesiile şi anxietatea sunt următoarele pe listă. Noi putem face de multe ori paşi mari în toate aceste direcţii – trebuie doar să lucrăm la asta, dar copiii noştri cu siguranţă merită totul!

 

8 răspunsuri

  1. Mulțumesc mult Daniela. Aștept cu nerăbdare cartea publicata de tine. Este un pas important spre vindecarea băiețelului meu care suferă de autism și adhd,constipatie cronica. Ma regăsesc atât de mult în povestea ta.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole