Mingiuţe raw vegane

Data

Am avut plăcerea de a participa la un eveniment cu nişte copii minunaţi în cadrul şcolii altfel. Mi s-a cerut creez o reţetă  uşor de realizat cu cei mici, sănătoasă, fără foc, fără congelator, ceva care se poată prepara pe loc şi poată fi consumată imediat.

Aşa m-am gândit la o variantă  de mingiuţe pentru energie, nu pentru cei mici nu ar avea suficientă energie, ci pentru doream ca energia lor provină dintr-o sursă plină de nutrienţi şi de vitamine.

A fost o experienţă frumoasă, toţi copiii s-au implicat foarte tare, toţi au dorit îşi creeze propria mingiuţă  şi afle cât mai multe despre beneficiile unui desert sănătos.

S-au bucurat mult alături de mine şi au ţinut menţioneze în repetate rânduri desertul a fost super delicios!

Deşi s-au consumat repede toate mingiuţele create, menţionez dacă le lăsaţi o zi la frigider devin mai dense şi se întrepătrund mai bine aromele.

Din ingredientele de mai jos am realizat aproximativ 60 de mingiuţe de dimensiunea unei nuci.

  • 1 cană de curmale înmuiate în apă caldă timp de 30 de minute
  • 1/2 de cană de unt de floarea soarelui
  • 1/4 de cană de unt de alune de pădure
  • 2 linguri de miere de albine
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
  • 1/4 de cană de seminţe de cânepă
  • 1/2 de cană de fulgi de migdale
  • 1/4 de cană de merişoare deshidratate
  • 1/2 de cană de fulgi mărunţi de cocos

Pentru decor:

  • 1/2 de cană de fulgi de cocos
  • 2 linguriţe de pudră de sfeclă roşie

Curmalele se scot din apă, se pun în robotul de bucătărie şi se mixează până când devin cremă. Se adaugă şi restul ingredientelor şi se mixează împreună.

Se scoate câte o porţie mică din aluatul raw vegan şi se rulează în palme sub formă de mingiuţă.

Într-un vas se amestecă fulgii de cocos pentru decor cu pudra de sfeclă roşie pentru a obţine o culoare plăcută, rozalie.

Se ia fiecare mingiuţă creată şi se rostogoleşte prin fulgii de cocos până când nu se mai lipeşte nici un fulg de ea.

Se pun într-un vas şi se servesc imediat. Consistenţa va fi uşor moale.

Pentru o consistenţă mai densă se păstrează la frigider timp de câteva ore.

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole