O reţetă cadou-biscuiţi cu nuci macadamia fără ouă

Data

Primul lucru pe care mi l-au menţionat toţi cei prezenţi la lansarea mea de carte a  fost cât de mult le-au plăcut aceşti biscuiţi in totalitate vegani.

Mai mult decât atât, persoane care veniseră din pură curiozitate şi care nu suferă de nici  o condiţie care să necesite implementarea Dietei Carbohidraţilor  Specifici m-au întrebat dacă pot trece şi ele pe această dietă, pentru că nu pare deloc a fi un lucru restrictiv ci dimpotrivă , pare un deliciu. 🙂

Aşa că m-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă această reţetă, ca să puteţi experimenta acasă şi să decideţi dacă doriţi să încercaţi şi alte deserturi din cele 9 reţete dulci din cartea mea.

Ingredientele:

  • ½ de cană de făină de nuci macadamia
  • ½ de cană de făină de migdale
  • ¼ de cană de făină de cocos
  • 2 linguri de unt de migdale dulci
  • ¼ de cană de ulei de cocos topit plus încă o lingură
  • ¼ de cană de miere plus încă o lingură
  • ½ de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
  • 2 linguriţe de esenţă de vanilie
  • 1 strop de sare de Himalaya
  • ½ de cană de nuci macadamia bucăţi

Modul de preparare:

Cu excepţia nucilor macadamia bucăţi, toate ingredientele se pun în blender şi se mixează până când se formează aluatul. Se amestecă manual şi nucile macadamia şi se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt.

Cu o lingură de îngheţată, luaţi câte o porţie din aluat şi aşezaţi-le pe hârtia de copt, la distanţă mai mare una faţă de cealaltă, pentru că aluatul urmează să fie aplatizat şi va creşte puţin în timpul coacerii.

După ce aţi terminat de porţionat astfel tot aluatul, aşezaţi încă o hârtie de copt peste întreaga tavă. Cu o lingură, sau cu fundul unei căni plate, apăsaţi globurile de aluat pentru a le aplatiza la grosimea preferată a unui biscuite.

Luaţi hârtia de copt de pe biscuiţi şi puneţi tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Rămân moi la atingere când sunt gata.

Lăsaţi-i să se răcească şi apoi mutaţi-i pe o farfurie.

Ies aproximativ 10-12 biscuiţi, depinde de dimensiunea lingurii de îngheţată cu care portionaţi aluatul.

 

 

 

6 răspunsuri

Lasă un răspuns

Mai multe
articole