Este momentul ideal să ne bucurăm de soare şi de vară aşa că ieşirile în aer liber sunt obligatorii pentru noi.
Când le mai combinăm cu voie bună şi cu prieteni dragi atunci musai să încingem şi un grătar ca să putem profita de o zi întreagă.
Mă gândeam la savorile Mediteranei, de care îmi este un dor nebun zilele acestea şi uite aşa mi-a venit poftă de frigărui.
Sincer le prefer vegetariene dar am pregătit pentru copii o variantă echilibrată şi uşor de digerat, cu un sos răcoritor, fără să mai port grija temperaturilor ridicate pentru că, bineînţeles, sosul nu conţine deloc lactate, iar frigăruile sunt gătite proaspăt. 🙂
Sper să vă placă şi vouă şi să vă aducă puţină savoare zilelor de vară.
Ingrediente
Pentru frigărui:
- 2 piepţi de pui tăiaţi cuburi mari
- 1 ardei roşu mare, tăiat bucăţi
- 1 ardei mare galben tăiat bucăţi
- 3 zucchinni tăiaţi felii mai groase
- 1 ceapă mare tăiată cuburi
Pentru marinată:
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 1 lingură de oţet de mere
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oregano uscat
- 1 lingură de busuioc proaspăt
- 1/2 de lingură de coriandru măcinat
- 1 lingură de cimbru uscat
- 1 linguriţă de praf de usturoi
- sare şi piper după gust
Pentru uns înainte de fript:
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya
- 1/4 de linguriţă de piper
- 1 linguriţă de oregano uscat
Pentru sos tzatziki:
- 1 cană de smântână de caju
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de otet de mere
- 3-4 linguri de apă plată
- puţină sare de Himalaya-după gust
- 1 castravete de grădina–ras
- 1 lingură de pătrunjel verde proaspăt tocat
- 1 lingură de mărar verde proaspăt tocat
Luaţi toate ingredientele pentru marinată şi amestecaţi-le bine într-un vas. Apoi adăugaţi pieptul de pui şi lăsaţi la marinat cam 2-3 ore.
Dacă folosiţi frigărui din bambus nu uitaţi să le lăsaţi cel puţin 30 de minute la înmuiat în apă.
Asamblaţi frigăruile şi aşezaţi-le pe o farfurie. Într-un alt vas combinaţi ingredientele pentru uns înainte de frigere pe grătar. Cu o pensulă din silicon ungeţi bine toate frigăruile cu acest amestec acoperind bine şi toate legumele.
Pregătiţi-le de drum într-un container potrivit.
Sosul tzatziki îl pregătiţi înainte de plecare rapid şi eficient adăugând toate ingredientele în robotul de bucătărie, cu excepţia castravetelui şi a frunzelor de pătrunjel şi de mărar. Dacă vi se pare prea gros, mai adăugaţi puţină apă. Dacă îl doriţi puţin mai sărat sau mai acru mai puteţi pune zeamă de lămâie sau sare în plus.
După ce aţi omogenizat bine sosul adăugaţi castravetele ras şi frunzele proaspăt tocate de pătrunjel şi de mărar şi amestecaţi manual.
Puneţi sosul într-un container care se închide ermetic în geanta frigorifică alături de frigăruile asamblate şi porniţi la drum.
Găsiţi un loc ideal pentru o zi în aer liber alături de compania preferată.
Încingeţi bine grătarul şi relaxaţi-va la o poveste de suflet.
Aşteptaţi ca jarul să fie potrivit pentru prăjit.
Când jarul este potrivit, aşezaţi frigăruile pe grătar şi lăsaţi-le să se gătească domol.
Când sunt gata, serviţi-le alături de sosul tzatziki şi de cei dragi.
O vară minunată vă doresc!
2 răspunsuri
Magic!! Multumim!
Multumesc! 🙂 Le adoram si noi!