Tartă cu cireşe

Data

Dacă vă plac şi vouă cireşele la fel de mult, veţi realiza că aţi dat gata două porţii din această tartă şi încă nu   v-aţi săturat.

Poate că nu este cel mai arătos desert conceput de mine dar este super delicios, uşor si rapid de realizat,  săţios şi bogat în minerale şi vitamine.

Aveţi nevoie de câteva ingrediente simple:

  • cam 600 de grame de cireşe fără sâmburi-cam câte încap într-o formă de copt
  • 1 cană de făină de migdale
  • 1/2 de cană de făină de cocos plus încă o lingură
  • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
  • 2 ouă
  • 1 cană de crema de cocos
  • 1/4 de cană de miere de albine
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie

Spălaţi cireşele, curăţaţi-le de sâmburi şi aşezaţi-le în vasul de copt, într-un singur rând, cât încape.

Puneţi toate celelalte ingrediente în robotul de bucătărie şi omogenizaţi aluatul.

Turnaţi-l peste cireşe.

Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25 de minute sau până când scobitoarea iese uscată din mijloc.

Dacă vi se par cumva prea multe cireşe, dublaţi cantitatea de aluat-eu prefer cireşele în exces! 🙂

 

2 răspunsuri

    1. Buna Ileana, la mine a fost suficienta cantitatea de crema de cocos. Dar cred ca depinde mult de tipul de faina sau crema etc. Poti adauga putin lapte de cocos sau caju sau chiar putina apa. Aluatul nu trebuie sa curga foarte tare.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole