Rulouri mini-pizza

Data

Ne pregăteam să mergem la munte pentru câteva zile şi eu încă mai aveam o mulţime de lucruri de rezolvat în puţinul timp rămas pe acasă.

Mă gândeam să fac ceva rapid şi uşor de luat la mână pentru că ştiam că ambii copii vor fi tot pe afară şi vor consuma multă energie.

Aşa că am încropit nişte rulouri de pizza şi o reţetă rapidă de pui Shanghai şi credeţi-mă că am fost gata într-o oră cu toate.

Deja suntem plecaţi, relaxaţi la umbră deasă, iar copii au terminat în timp record gustările pregătite şi îmi cer să repet reţetele când ajungem acasă.

Sper să vă placă şi vouă la fel de mult şi să le găsiţi la fel de eficiente când vă aflaţi pe picior de plecare.

Ingrediente

Pantru aluat:

  • 1 cană şi jumătate de făină de migdale
  • 1/2 de cană de făină de cocos
  • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
  • 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya
  • 1 linguriţă de frunze uscate de rozmarin
  • 1 ou şi 1 gălbenuş de ou
  • 1/2 de cană de ulei de cocos presat la rece, fără gust şi fără miros
  • 1 linguriţă şi jumătate de praf de ceapă

Pentru sos:

Aici vă ies două porţii de sos-eu am congelat jumătate dar voi puteţi face direct o singură porţie. Înjumătăţiţi toate ingredientele dacă asta preferaţi.

  • 1 ceapă albă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii de grădină de mărime medie
  • 1 ardei gras alb
  • 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya
  • 1/2 de linguriţă de turmeric
  • 1/4 de linguriţă de piper negru măcinat
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 2 linguri şi jumătate de măsline negre feliate
  • 1/2 de cană de drojdie inactivă
  • 1 lingură de pătrunjel verde, proaspăt tocat

Începeţi cu aluatul. Puneţi toate ingredientele în robotul de bucătărie şi mixaţi până când se formează aluatul. Va fi uşor pufos şi moale. Luaţi-l şi formaţi manual un dreptunghi din aluat pe o bucată de hârtie de copt. Apoi puneţi-l la congelator pentru aproximativ 10 minute.

După cele 10 minute puneţi-l pe masă, desfaceţi hârtia de copt şi aşezaţi încă o bucată de hârtie de copt peste el. Modelaţi-l cu un sucitor. Dacă aluatul este prea rece, va deveni casant. Modelaţi uşor cu mâinile dacă se desface, aşteptaţi să se încălzească puţin şi folosiţi mai departe sucitorul până când ajungeţi să îl întindeţi bine, la o grosime de aproximativ 1 cm.

Pentru sos puneţi toate ingredientele în robotul de bucătărie, cu excepţia măslinelor, a fulgilor de drojdie inactivă şi a pătrunjelului verde.

Dacă preferaţi gustul uşor dulceag şi mai puţin pregnant de ceapă, atunci căliţi ceapa cu usturoiul înainte de a le pune în robot.

Mixaţi bine până când obţineţi un lichid omogen. Puneţi-l la fiert într-o tigaie împreună cu măslinele feliate. Fierbeţi până când vedeţi că se îngroaşă-cam 10-15 minute.

Apoi adăugaţi fulgii de drojdie inactivă şi frunzele de pătrunjel verde tocat proaspăt.

Aici eu am împărţit sosul în 2 părţi egale şi am congelat jumătate pentru viitor.

Lăsaţi sosul să se răcească puţin pe o farfurie iar apoi întindeţi-l bine cu o lingură peste aluat.

Rulaţi aluatul cu grijă, folosindu-vă de hârtia de copt. Eu am făcut o pauză pentru face poze şi a început să se desfacă uşor, fiind cald şi sosul.

Rulaţi continuu, până când obţineţi un rulou perfect închis.

Închideţi cu grijă hârtia de copt şi puneţi-l în congelator pentru aproximativ 20 de minute. Este bine să fie aproape congelat, ca să îl puteţi tăia.

Cu un cuţit bine ascuţit, tăiaţi bucăţi din el de aproximativ 3-4 centimetri. Dacă  bucata tăiată este prea înaltă se poate deforma în timpul coacerii.

Aşezaţi bucăţile tăiate pe tava de copt.

Coaceţi în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10-15 minutepână când scobitoarea iese uscată din mijloc.

Când sunt gata lăsaţi-le  se răcească pentru  aluatul este casant cât timp este cald.

Ele rămân moi şi pufoase după ce se răcesc.

 

Aveţi grijă doar să nu se termine toate în aceeaşi zi. 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole