Gnocchi din dovleac şi făină de cocos

Data

Gnocchi reprezintă o variantă minunată şi rapidă, însoţite adeseori de un sos uşor sau pur şi simplu ca garnitură, dar ce poţi să faci când nici nu se pune problema să poţi consuma grâne sau amidon?

Foloseşti dovleacul versatil şi delicios, în combinaţie cu făini din nuci sau seminţe.

Aici am folosit făină de cocos pentru că îmi place mult cum compensează textura pireului de dovleac şi pentru că este mult mai flexibilă, fiind folosită şi de cei cu intoleranţe la migdale sau la diverse nuci.

Această reţetă este extrem de uşor de realizat, puteţi să pregătiţi totul alături de cei mici-vă asigur că se vor distra de minune în bucătărie în timp ce vor modela aceste gnocchi.

Diferenţa mare constă în faptul că aceste gnocchi vor fi coapte la cuptor versus varianta originală, în care se fierb în apă. Datorită faptului că nu folosim nici amidon şi nici un fel de grână, făina de cocos se va destrăma în timpul fierberii.

Totodată, faţă de reţetele de gnocchi cu care sunteţi probabil obişnuiţi, această reţetă este mai seacă şi merge de minune cu orice fel de preparat bogat în sos.

Ingrediente:

  • 1 cană de pireu de dovleac
  • 3 ouă
  • 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya
  • 1 cană şi jumătate de făină de cocos

Se amestecă toate în robotul de bucătărie sau într-un vas folosindu-vă de un tel. Textura aluatului trebuie să fie aceea a nisipului ud, care poate fi uşor modelat.

Daţi-le manual o formă dreptunghiulară sau dacă aveţi alte preferinţe, forma preferată.

Crestaţi-le cu o furculiţă pentru a reţine cât mai mult sos din preparatele viitoare.

Aşezaţi-le pe o tavă pregătită cu hârtie pentru copt şi coaceţi-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute.

Întoarceţi-le pe partea cealaltă şi mai coaceţi încă 5-10 minute.

Lăsaţi-le la răcit pe un grătar de patiserie.

Se pot folosi ca garnitură, în sosul preferat, sau în tocăniţe. Se păstrează bine şi în congelator.

Noi ştim pe cineva care le preferă proaspete pur şi simplu. 🙂

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole