Limonadă cu pepene roşu

Data

„Căldură mare, mon cher!” Şi pe mine una nu mă deranjează deloc, doar am locuit pe o insulă tropicală şi apoi pe alta mediteraneană, ador soarele şi vara.

Însă când se încinge temperatura îmi place să mă aşez undeva la umbră deasă sau sub o umbrelă pe malul mării, cu un pahar de limonadă rece şi proaspătă.

Această reţetă este răcoritoare, perfectă pentru sezon şi super hidratantă. Este cel mai benefic să o consumaţi imediat, pentru aportul maxim de enzime şi vitamine.

O puteţi realiza pe loc, cu cu blender sau cu un robot de bucătărie.

Ingrediente

  • 5 căni de pepene roşu tăiat bucăţi, fără sâmburi
  • 5 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 căni de apă plată
  • 1 lingură de miere de albine (opţional)

Puneţi  pepenele cu zeama de lămâie şi mierea în robotul de bucătărie şi mixaţi până când totul devine suc. Adăugaţi apa plată şi mai amestecaţi puţin.

Serviţi imediat cu cuburi de gheaţă.

Eu nu am mai pus nici un pic de miere de albine deoarece pepenele pe care l-am folosit a fost extrem de dulce. Voi puteţi să adaptaţi reţeta după preferinţe.

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole