Tagliatelle primavera

Data

Este sezonul dovleceilor şi tare mă bucur căci ne plac mult şi sunt atât de versatili! Cred că este leguma de bază în Dieta Carbohidraţilor Specifici pentru că ţine loc de paste, de cartoful din ciorbe, de orezul din ardeii umpluţi şi aduce acel plus de hidratare în aluaturi.

Ne era dor de tagliatelle şi am vrut ceva uşor la cină aşa că am preparat rapid această reţetă plină de toată prospeţimea sezonului!

Aveţi nevoie doar de un cuţit de curăţat legume şi de o tigaie suficient de mare încât să vă permită să gătiţi pentru întreaga familie.

Ingrediente (pentru două porţii)

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 3 ciuperci champignon de mărime medie, tăiate cubuleţe
  • 1 ceapă albă, mărunţită
  • 3 căţei de usturoi, mărunţiţi
  • 1/2 de cană de roşii cherry tăiate în două
  • 1/4 de cană de fulgi de drojdie inactivă
  • 1/4 de cană de nuci măcinate
  • 1 lingură de pătrunjel verde, tocat proaspăt
  • 2 linguri de ghee
  • sare şi piper după gust

Spălaţi bine legumele, apoi curăţaţi dovleceii de coajă. Tăiaţi roşiile şi ciupercile şi mărunţiţi ceapa şi usturoiul. Tocaţi pătrunjelul.

Puneţi nucile şi fulgii de drojdie inactivă în robotul de bucătărie sau într-un bol şi amestecaţi-le bine.

Cu un cuţit de curăţat legume, tăiaţi câte o felie subţire din dovlecei, pe lungimea lor, pentru a forma tagliatellele.

Între timp puneţi o tigaie încinsă la foc şi căliţi ceapa în ea, cu cele două linguri de ghee, până când devine sticloasă. Atunci adăugaţi ciupercile şi usturoiul. După ce s-au gătit suficient, adăugaţi şi roşiile cherry şi gătiţi-le cât să se înmoaie puţin şi să lase puţină aromă, dar nu atât de mult încât să se zbârcească.

La final, puneţi şi tagliatellele în tigaie şi amestecaţi-le bine. Săraţi şi piperaţi după gust.

Adăugaţi amestecul de nuci cu fulgi de drojdie şi pătrunjelul tocat proaspăt şi serviţi imediat.

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole