Încă ceva la ordinul zilei în Caraibe-pâinea dulce de banane, consumată la micul dejun sau pur şi simplu ca gustare, alături de un ceai răcoros după amiază.
Mda, chestia cu ceaiul mi s-a părut şi mie ciudată dar având în vedere faptul că Insulele Cayman au fost cândva colonie britanică explică şi acest lucru.
Acest deliciu este printre preparatele preferate ale familiei mele, toţi trei băieţii-aici îl includ şi pe soţul meu-adoră această pâine care a devenit nelipsită din meniul săptămânal.
Am adaptat reţeta pentru a se potrivi Dietei Carbohidraţilor Specifici, fără grâne, fără gluten şi în acest caz şi fără lactate.
Vă asigur însă că este delicioasă şi poate ţine loc de reţeta tradiţională de chec.
Ingrediente
- 4 banane exagerat de coapte, cu coaja înnegrită
- 1 cană de făină de migdale
- 1/2 de cană de făină de cocos
- 1/2 de cană de nuci măcinate şi încă 1/4 de cană de nuci mărunţite
- 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
- 1/4 de cană de miere de albine
- 1/4 de cană de ghee
- 2 linguriţe de esenţă de vanilie
- 2 ouă
Puneţi bananele, mierea, ghee-ul, esenţa de vanilie şi ouăle în robotul de bucătărie şi amestecaţi-le până devin pastă. Apoi adăugaţi restul ingredientelor, cu excepţia sfertului de cană de nuci măcinate şi mixaţi până când obţineţi un aluat fin.
Pregătiţi o tavă cu hârtie de copt, aşezaţi aluatul în ea şi presăraţi sfertul de cană de nuci mărunţite deasupra.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.
Aşteptaţi să se răcească complet şi doar apoi feliaţi pâinea.
Consumaţi-o simplă sau alături de cana preferată de ceai sau de cafea.