Biscuiţi de migdale cu boabe de cacao crude

Data

Aceşti biscuiţi sunt delicioşi, moi şi plini de savoarea boabelor crude de cacao, dulci amărui şi uşor crocanţi.

Partenerul ideal pentru s’mores (sau sandwich-uri cu bezele moi) sau pur şi simplu gustarea uşoară de la ora 5.

Se realizează rapid, cu robotul de bucătărie şi se coc în 10 minute-nu e aşa că sună bine? 🙂

Ingrediente

  • 1 cană de făină de migdale
  • 1/4 de cană de făină de cocos
  • 3 linguri de unt de migdale
  • 1/4 de cană de ulei de cocos topit
  • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
  • 1/4 de linguriţă de sare de Himalaya
  • 1/4 de cană de miere de albine plus 1 lingură
  • 1/4 de cană de boabe crude de cacao, mărunţite

Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie, cu excepţia boabelor de cacao şi se mixează puţin, până când se obţine aluatul.

Se adaugă boabele de cacao şi se amestecă manual.

Cu o lingură de îngheţată, se ia câte o porţie şi se aşează pe tava pentru cuptor, pregătită cu hârtie de copt.

După ce aţi terminat de porţionat aluatul, luaţi încă o foaie de copt şi aşezaţi-o peste globurile de aluat de pe tavă. Cu un pahar cu fund plat apăsaţi peste aluat uşor şi aplatizaţi fiecare glob în parte.

Grosimea acestor biscuiţi depinde de cât de mult doriţi să-i aplatizaţi-eu prefer să-i fac subţiri de obicei.

Luaţi foaia de deasupra şi puneţi tava în cuptorul preîncălzit.

Lăsaţi la copt pentru aproximativ 10 minute.

Lăsaţi-i să se răcească complet înainte să-i mutaţi pe o farfurie.

Aceşti biscuiţi rămân crocanţi în prima zi dar apoi încep să se înmoaie uşor. Se păstrează cel mai bine la frigider, într-un container închis ermetic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe
articole