linte1
Mâncare de linte cu mărar

Data

Pentru această reţetă am folosit linte roşie, ţinută la înmuiat în apă timp de 12 ore, cu schimb de ape repetate.

Reţeta este valabilă şi pentru cei care ţin Dieta Specifică de Carbohidraţi atâta timp cât se înmoaie lintea cele 12 ore, şi pentru cei cu intoleranţă la gluten sau vegetarieni.

Am folosit următoarele:

  • 300 grame linte
  • 1 ceapă albă mare tăiată mărunt
  • 1 morcov tăiat mărunt
  • 3-4 fire apio (tulpină de ţelină) tăiate mărunt
  • 1 dovlecel mărime medie, tăiat cuburi mici
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 2 linguri ghee
  • 1 legătură mică de mărar, tocată mărunt
  • sare şi piper după gust
  • 1 linguriţă turmeric

Se pune o lingură de ulei de cocos în tigaia încinsă şi se căleşte o idee ceapa împreună cu apio. Apoi se adaugă lintea şi dovlecelul. Se pune apă până se acoperă toate şi se gătesc împreună. Spre final se adaugă sarea, piperul şi turmericul. Se amestecă bine şi se găteşte complet. Se stinge focul şi se adaugă cele 2 linguri de ghee şi mărarul proaspăt tocat.

linte 2a

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole