pui stir frya
Pui stir-fry

Data

Una dintre delicioasele mâncăruri inspirate din bucătăria asiatică, care ne place mult.

Pentru cei care sunteţi pe Dieta Carbohidraţilor Specifici sau pur şi simplu nu toleraţi soia, eliminaţi sosul de soia şi sosul de coconut aminos-un extract din seva de nucă de cocos, bogat în aminoacizi esenţiali şi minerale. Acesta din urmă este un excelent înlocuitor al sosului de soia pentru cei care nu au toate restricţiile DCS şi se acceptă şi în dieta Paleo, îl găsiţi pe Amazon şi poate fi livrat şi în România.

  • 1 piept de pui tăiat bucăţi mici şi subţiri pentru prăjit
  • 1 broccoli tăiat bucăţi mici
  • 3-4 ciuperci champignon tăiate bucăţi mici şi subţiri
  • 1 morcov tăiat rondele subţiri
  • 1 ceapă albă medie tăiată mărunt
  • 1 mâna bună de fasole verde păstăi
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură seminţe de susan
  • 1 linguriţă pudră de usturoi
  • 1 lingură coconut aminos sau sos de soia organic fără gluten
  • sare şi piper după gust

Se taie puiul mărunt, în fâşii înguste şi subţiri. Se condimentează cu o parte din sare, piper şi usturoi pudră. Într-o tigaie încinsă se pune uleiul de cocos. Se căleşte puiul până când se găteşte bine pe dinafară.Se adaugă ceapă, ciupercile, morcovii şi fasolea. Se călesc bine împreună şi se pune capacul cât se pătrundă bine la temperatura ridicată. Se amestecă şi se adaugă broccoli. Se gătesc împreună până când broccoli începe îşi schimbe culoarea dar nu şi consistenţa.

Se presară seminţele de susan şi sosul opţional peste toate ingredientele şi se serveşte imediat.

_DSC7146a

Aceasta este o reţetă fără gluten şi fără lactate sau zahăr dar  este important de reţinut că sosul de soia sau coconut aminos nu sunt permise în Dieta Carbohidraţilor Specifici. Cei care aţi implementat această dietă folosiţi toate celelalte ingrediente, mai puţin acestea două.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole