smantana din caju1
Smântână din caju

Data

Smântâna din caju se face foarte simplu şi se poate adapta uşor după preferinţă-cu o consistenţă mai densă sau mai cremoasă, cu un gust mai puţin acrişor, cu mai multă sau mai puţină sare şi cu diferite ierburi aromatice care pot fi adăugate după gust, cum ar fi mărar, tarhon, pătrunjel etc.

Aici va prezint o reţetă simplă, de bază, puteţi o adaptaţi cum  place mai mult.

Se măsoară o cană de nuci caju şi se lasă la înmuiat în apă fierbinte timp de 30 de minute sau în apă rece de seara până dimineaţa.

Se aruncă apa şi se pun în blender împreună cu aproximativ jumătate de cană de apă, o jumătate de linguriţă de sare şi o linguriţă de oţet de mere sau o linguriţă de suc de lămâie, după preferinţă.

Se dau toate în blender până la consistenţa dorită.

Dacă doriţi o smântână mai cremoasă şi mai puţin densă, mai adăugaţi apă.

_DSC7681

Lasă un răspuns

Mai multe
articole