_DSC7442
Sos ketchup

Data

Printre primele lucruri pe care am fost nevoită le învăţ când am început Dieta Carbohidraţilor Specifici a fost fac tot felul de sosuri şi maioneze acasă, fără gluten, fără conservanţi, coloranţi, etc.

Acest sos Ketchup se face extrem de uşor şi rapid.

Dacă găsiţi o sursă de roşii pasate în borcan de sticlă fără alte ingrediente în afară de sare, le puteţi folosi ca bază. Dacă nu, cumpăraţi roşii proaspete pe care le fierbeţi puţin în apă pentru a le decoji mai uşor.

La 1 kilogram de roşii decojite, date prin blender până ajung pastă, se adaugă o linguriţă de miere, o linguriţă de busuioc uscat, o frunză de dafin, puţin piper, sare după gust şi o linguriţă de oţet de mere.

Se pun la fiert până când ajung la consistenţă densă, ca aceea a ketchup-ului din magazin. Puteţi -l păstraţi la frigider într-un borcan simplu din sticlă sau sub orice altă formă preferaţi.

Puteţi chiar goli o sticlă de ketchup din magazin şi înlocui conţinutul. Acest sos este atât de delicios încât poate satisface orice mic sau mare pofticios!

_DSC7442

Lasă un răspuns

Mai multe
articole