Ah, caramelul…dulcea mea ispită şi plăcere… Cred că l-aş putea consuma zilnic, în diferite alte alimente sau pur şi simplu aşa, cu linguriţa…
Cum putem face acasă sosul caramel fără ingrediente interzise în Dieta Carbohidraţilor Specifici?
Foarte simplu şi rapid.
Putem folosi suc de mere pasteurizat dacă suntem siguri că nu conţine nimic altceva în el. Eu am folosit mere proaspăt stoarse, româneşti. De obicei avem recolta proprie sau dacă nu, e uşor încă de găsit o sursă simplă, de la ţară, fără insecticide, pesticide sau ceară învăluită peste coajă.
Am folosit 2 kilograme de mere din care am făcut suc. Am pus sucul la fiert la foc mic. Pe măsură ce sucul fierbe , se îngroaşă. Când am observat că începe să scadă, am adăugat o linguriţă de miere şi o linguriţă de ghee şi le-am lăsat să mai fiarbă împreună vreo 5 minute.
Am luat totul de pe foc şi gata! Sosul caramel super delicios e pregătit de pus într-un borcan sau folosit direct pe shake-uri, îngheţată, clătite, brioşe, prăjituri, în cafea sau în orice alt mod preferaţi.
Reţeta aceasta este potrivită pentru toţi care implementează Dieta Carbohidraţilor Specifici.