Înghețată dintr-un singur ingredient

Data

Ne place la nebunie înghețata, în orice moment al anului. Această idee simplă mi-a dat-o o prietenă, în timp ce-i povesteam că este dificil să fac înghețată cu anumite arome în timpul sezonului rece.

Anca mi-a spus că ea pur și simplu congelează bucăți de fructe pe care le păstrează pentru sezonul rece, când deja anumite fructe crescute local nu mai sunt în sezon. O idee genială, mi-am spus!

Am mai folosit banane congelate pentru înghețată dar copiilor le place mult pepenele-atât cel roșu cât și cel galben. Așa că am congelat porții serioase de pepene în această toamnă.

De câte ori ne este poftă de înghețată scot din congelator câteva bucăți pe care le pun direct în robotul de bucătărie.

Fiind fructele dulci nu adaug absolut nimic altceva, obținând astfel o înghețată aromată, dintr-un singur ingredient.

Puteți face asta cu absolut orice fel de fruct preferați, fie el în sezon sau nu.

În acest caz am folosit bucăți congelate de banane, de pepene roșu și de pepene galben.

Rețeta este extrem de simplă și de rapidă.

Luați bucățile de fructe congelate și mixați-le în robotul de bucătărie până când devin pastă fină și omogenă.

Serviți imediat sau păstrați o parte într-un vas pentru congelator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe
articole