Cred că cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână obişnuiam să mâncăm mâncare asiatică, iar gustul dulce acrişor a fost întotdeauna preferatul lui Andrei. Mai nou îi place mult şi lui Alex aşa că am adaptat reţeta pentru Dieta Carbohidraţilor Specifici fără Lactate şi cred că am făcut treabă bună. Cel puţin, nu am auzit decât „mami când mai faci o porţie?” ceea ce mă face să mă gândesc că poate ar trebui să fac mai multe porţii o dată.
Pentru această reţetă timpul de preparare este ceva mai îndelungat aşa că este preferabil să gătiţi acest preparat atunci când nu vă grăbiţi.
Ingrediente
- 650 de grame de muşchi de porc (puteţi folosi şi alt fel de carne de porc dacă preferaţi)
- 2 ouă
- 2 căni de făină de migdale
- 2 linguri de făină de cocos
- 1/2 de linguriţă de sare de Himalaya
- 1 ardei roşu, tăiat cuburi
- 1 ardei alb, tăiat cuburi
- 2-3 felii de ananas dulce, bine copt, tăiat cubuleţe
- 5 fire de ceapă verde, fără frunzele verzi
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 2 linguri de ulei de cocos presat la rece, fără gust şi fără miros
- sare, piper, boia şi praf de usturoi pentru marinat
- 1/2 de cană de ulei de cocos fără gust şi fără miros-pentru prăjit
Pentru sos
- 2 căni de pireu de roşii
- 1/4 de cană de miere
- 3 linguri de oţet de mere
Tăiaţi carnea de porc în cuburi de aproximativ 4 cm lungime şi cam 2 cm grosime şi lăsaţi-o la marinat cu sare, piper, puţină boia şi puţin praf de usturoi.
Bateţi cele două ouă într-un bol şi lăsaţi carnea marinată de porc înăuntru până când se îmbibă bine.
În alt vas pregătiţi făina de migdale cu făina de cocos şi cu jumătatea de linguriţă de sare de Himalaya. Amestecaţi-le cu un tel sau cu o furculiţă.
Luaţi bucăţile de carne de porc din bolul cu ouă şi treceţi-le prin amestecul de făini.
Încingeţi o tigaie pe foc cu jumătatea de cană de ulei de cocos şi prăjiţi bine carnea de porc.
Luaţi bucăţile prăjite şi scoateţi-le într-un vas. (De multe ori î-i opresc lui Alex câteva bucăţi în faza aceasta, când nu are chef de sos.)
Pregătiţi într-o tigaie sosul dulce acrişor-amestecaţi pireul de roşii cu mierea şi cu 2 linguri de oţet de mere. După ce fierb puţin şi vedeţi că începe să se îngroaşă, adăugaţi cealaltă lingură de oţet de mere şi mai lăsaţi să dea câteva clocote împreună.
Amestecaţi bine în tigaie şi luaţi sosul deoparte.
În altă tigaie-ştiu, sunt cam multe vase implicate în proces-căliţi bucăţile de ardei în cele două linguri de ulei de cocos împreună cu bucăţile de ananas. Când vedeţi că ardeiul se înmoaie puţin, adăugaţi usturoiul tocat şi apoi sosul dulce acrişor. Amestecaţi bine şi puneţi şi bucăţile de porc împreună.
La sfârşit adăugaţi ceapa şi luaţi de pe foc.
Serviţi cu „orez” din conopidă.
Un răspuns
Arată minunat iar gustul cred că este foarte bun. Și eu voi face aceasta reteta!