Categorii articole:

Castron „Sirenă” cu Fructe Exotice
Una dintre sursele mele de inspirație a fost mereu marea, cu albastrul său infinit și cu toate darurile sale. Cei care mă cunosc știu cu câtă bucurie aștept sezonul de cules scoici. Mă bucur ca un copil în fața cadourilor de Crăciun și sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare comoară adusă din adâncuri pe nisipurile insulei. Lunga plimbare pe plajă mi-a

Rămânând calmi în Ochiul Furtunii
Nu cred că v-am povestit tuturor, dar în luna noiembrie 2019 am participat la un eveniment de dezvoltare personală, timp de o săptămână, alături de doctorul Joe Dispenza și încă 1000 de participanți, în minunata Malta. A fost un eveniment pentru care nu am suficiente cuvinte acum, dar care mi-a schimbat complet viața și întreaga perspectivă asupra vieții. A reprezentat un

Când crezi că poți…dar obosești
Știi cum se spune că nu poți turna dintr-o cană goală…ei da, am ajuns să simt asta pe pielea mea… Poate că ai observat și tu că

Tort de fructe de pădure și cremă de vanilie
Am decis că dacă noua mea carte, „Răsfață-te în Bucătărie”, va ajunge în 10 țări diferite, voi face cadou tuturor încă una dintre rețetele mele preferate din

2 rețete de smoothie cu aloe vera
Beneficiile plantei aloe vera sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, prima documentație scrisă datând din anul 2100 IC, pe o tăbliță din Mesopotamia. A fost folosită intens

„Orez” prăjit cu mazăre și brocoli
„Orezul” din conopidă este foarte popular la noi în casă așa că îl gătesc destul de des ca garnitură cu diferite variații. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele: 4 căni de conopidă desfăcută bucăți 1 cană de brocoli desfăcut bucăți 1 cană de mazăre verde boabe 1 ceapă albă, mărunțită 2-3 căței de usturoi 2 ciuperci champignon mărunțite 1 lingură de ulei de cocos sare și piper după gust o linguriță de turmeric 1/2 de linguriță de frunze de oregano Se ia o conopidă crudă și frumoasă și se

Biscuiți sărați cu rozmarin
Prima dată când am făcut acești biscuiți Alex a mâncat jumătate din tavă până m-am dumirit eu ce face. Venea tiptil în bucătărie și mai lua câte un biscuite din coșuleț și fugea înapoi în cameră la joacă. Îi plac atât de mult încât de multe ori îi folosesc în loc de pâine, la câte un fel de mâncare, atât la micul dejun cât și lângă o supă. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și sunt gata în câteva minute. 1 cană și jumătate de făină de migdale 1/4 de

Supă cremă de brocoli
O rețetă simplă, atât de ușor de preparat și atât de delicioasă și de hrănitoare! Ingrediente: 1 cană și jumătate de conopidă desfăcută bucăți 5 căni de brocoli desfăcut bucăți 1 ceapă albă, tăiată în două 4 căței de usturoi 1 pătrunjel rădăcină 1 cană de smântână de caju sare și piper după gust Se pun toate la fiert într-un vas cu apă cât cuprinde, fără a adauga în această fază smântâna de caju. După ce au fiert toate se lasă puțin la răcit și se scot legumele din vas

Caserolă reconfortantă de pui cu gnocchi de dovleac
Dintre toate reţetele pe care le-am conceput pentru copiii mei aceasta este de departe preferata mea. Este cremoasă, delicioasă, hrănitoare, antiinflamatoare şi atât de reconfortantă! Poate că ia puţin timp de preparare dar vă asigur că merită tot efortul. Ingrediente: 5 pulpe de pui tăiate în jumătate 1 morcov, tăiat cuburi 1 păstarnac, tăiat cuburi 1 ceapă albă, mărunţită 3-4 căţei de usturoi, mărunţiţi 2 căni de apă plată 3 căni de ciuperci champignon, feliate 2 linguri de ulei de cocos (pentru călit) Pentru sos: 2 căni de cremă de

Gnocchi din dovleac şi făină de cocos
Gnocchi reprezintă o variantă minunată şi rapidă, însoţite adeseori de un sos uşor sau pur şi simplu ca garnitură, dar ce poţi să faci când nici nu se pune problema să poţi consuma grâne sau amidon? Foloseşti dovleacul versatil şi delicios, în combinaţie cu făini din nuci sau seminţe. Aici am folosit făină de cocos pentru că îmi place mult cum compensează textura pireului de dovleac şi pentru că este mult mai flexibilă, fiind folosită şi de cei cu intoleranţe la migdale sau la diverse nuci. Această reţetă este extrem

Pireu de dovleac
Multă lume mă întreabă cum fac pireul de dovleac. Este o reţetă extrem de simplă dar care necesită un robot de bucătărie sau un blender pentru o textură extrem de fină precum îmi place mie. Dacă însă nu aveţi nici robot nici blender, nu vă faceţi probleme, puteţi să vă folosiţi de o furculiţă şi să pisaţi manual dovleacul până când ajungeţi la o textură care să vă mulţumească. Pireul îl puteţi face proaspăt, în cantitatea necesară pe moment sau puteţi face o cantitate mai mare şi chiar congela o