Categorii articole:

Castron „Sirenă” cu Fructe Exotice

Una dintre sursele mele de inspirație a fost mereu marea, cu albastrul său infinit și cu toate darurile sale. Cei care mă cunosc știu cu câtă bucurie aștept sezonul de cules scoici. Mă bucur ca un copil în fața cadourilor de Crăciun și sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare comoară adusă din adâncuri pe nisipurile insulei. Lunga plimbare pe plajă mi-a

CITESTE MAI MULT »

Rămânând calmi în Ochiul Furtunii

Nu cred că v-am povestit tuturor, dar în luna noiembrie 2019 am participat la un eveniment de dezvoltare personală, timp de o săptămână, alături de doctorul Joe Dispenza și încă 1000 de participanți, în minunata Malta. A fost un eveniment pentru care nu am suficiente cuvinte acum, dar care mi-a schimbat complet viața și întreaga perspectivă asupra vieții. A reprezentat un

CITESTE MAI MULT »

Budincă de dovleac cu nuci caramelizate

Primul meu gând a fost să fac nişte biscuiţi cu dovleac dar apoi mi-am dat seama că am mult pireu de dovleac proaspăt în frigider şi am decis să îl valorific. Această reţetă este plină de savoare cu gust de toamnă aurie şi înmiresmată. Este o gustare uşoară, reconfortantă şi absolut delicioasă. Ingrediente Pentru aluat: 1 cană de făină de migdale 1/2 de cană de făină de cocos 1 ou 2 căni de pireu de dovleac 1/2 de cană de miere de albine 1 cană de nuci (bucăţi mici) 1/2

CITESTE MAI MULT »

Perniţe cu scorţişoară şi seminţe de cânepă

Una dintre variantele preferate ale lui Andrei pentru micul dejun a fost cerealele cu scorţişoară. Gândul meu iniţial a fost să încerc să recreez acele cereale dar gândindu-mă la valoarea nutriţională am decis să adaug seminţe de cânepă şi a ieşit cu totul altă reţetă, cu altă textură şi cu altă consistenţă. Menţionez însă că este o reţetă super delicioasă, bogată în proteine, minerale şi acizi graşi esenţiali. Aşa că pe lângă perniţele pe care le-am tăiat pentru micul dejun am lăsat câteva bucăţi mai mari pentru gustarea de la şcoală.

CITESTE MAI MULT »

Dovleac umplut

Dovleacul este atât de versatil încât pur şi simplu nu cred că există vreo metodă prin care să nu poată fi gătit sau vreo reţetă în care să nu îl putem încorpora cu gust. Acesta este un preparat plin de savoare, reconfortant şi simplu. Aveţi nevoie de un dovleac de dimensiune potrivită pe care îl tăiaţi în bucăţi suficient de mari pentru a fi servite la o masă. Dovleacul se presară cu sare şi piper şi se lasă la copt pentru aproximativ o oră. Între timp pregătiţi ingredientele pentru umplutură:

CITESTE MAI MULT »

Chifteluţe de curcan cu morcov şi dovlecel

Noi călătorim destul de des-de fiecare dată când avem ocazia, fie prin frumoasa noastră ţară, fie prin ţări străine. Una dintre provocările mele este să găsesc mereu alimente care se pot lua pe drum, care pot fi consumate uneori reci şi care să fie permise în Dieta Carbohidraţilor Specifici. Am conceput această reţetă înainte de a pleca pentru câteva zile în munţii Apuseni, gândindu-mă să combin atât legumele cât şi carnea într-un singur preparat, care să poată fi consumat rapid pe drum, direct din sacoşa frigorifică. Şi aşa mi-a venit

CITESTE MAI MULT »

Brioşe cu afine şi glazură colorată

Cred că este prima dată când Alex a mâncat cu mare poftă şi plăcere glazura de pe brioşe. Nu ştiu dacă asta se datorează culorii care-i place mult sau gustului bogat de afine sau dacă poate, pur şi simplu, a decis că e timpul să experimenteze cu texturi pe care înainte nu le agrease. Cert este că am trecut această reţetă pe lista de gustări preferate a întregii familii. Dacă nu vă plac afinele, puteţi să le înlocuiţi cu fructele voastre preferate. Dacă aveţi un robot de bucătărie, timpul de

CITESTE MAI MULT »

S’mores sau sandwich-uri cu bezele coapte

Era firesc ca în această vară să facem cât mai multe focuri de tabără şi era firesc ca printre altele, să coacem şi bezele moi. Dacă vă povesteam despre slăbiciunea noastră pentru bezele moi, să ştiţi că la fel de mult ne plac şi sandwich-urile cu bezele coapte, cunoscute sub numele de s’mores. Este o adevărată tradiţie la noi în familie şi am reuşit cu succes să adaptez reţeta pentru a fi permisă în Dieta Carbohidraţilor Specifici. În mod normal sandwich-urile se fac cu biscuiţi crocanţi şi după preferinţă cu

CITESTE MAI MULT »