Categorii articole:

Castron „Sirenă” cu Fructe Exotice
Una dintre sursele mele de inspirație a fost mereu marea, cu albastrul său infinit și cu toate darurile sale. Cei care mă cunosc știu cu câtă bucurie aștept sezonul de cules scoici. Mă bucur ca un copil în fața cadourilor de Crăciun și sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare comoară adusă din adâncuri pe nisipurile insulei. Lunga plimbare pe plajă mi-a

Rămânând calmi în Ochiul Furtunii
Nu cred că v-am povestit tuturor, dar în luna noiembrie 2019 am participat la un eveniment de dezvoltare personală, timp de o săptămână, alături de doctorul Joe Dispenza și încă 1000 de participanți, în minunata Malta. A fost un eveniment pentru care nu am suficiente cuvinte acum, dar care mi-a schimbat complet viața și întreaga perspectivă asupra vieții. A reprezentat un

Când crezi că poți…dar obosești
Știi cum se spune că nu poți turna dintr-o cană goală…ei da, am ajuns să simt asta pe pielea mea… Poate că ai observat și tu că

Tort de fructe de pădure și cremă de vanilie
Am decis că dacă noua mea carte, „Răsfață-te în Bucătărie”, va ajunge în 10 țări diferite, voi face cadou tuturor încă una dintre rețetele mele preferate din

2 rețete de smoothie cu aloe vera
Beneficiile plantei aloe vera sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, prima documentație scrisă datând din anul 2100 IC, pe o tăbliță din Mesopotamia. A fost folosită intens

Porc asiatic dulce acrişor
Cred că cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână obişnuiam să mâncăm mâncare asiatică, iar gustul dulce acrişor a fost întotdeauna preferatul lui Andrei. Mai nou îi place mult şi lui Alex aşa că am adaptat reţeta pentru Dieta Carbohidraţilor Specifici fără Lactate şi cred că am făcut treabă bună. Cel puţin, nu am auzit decât „mami când mai faci o porţie?” ceea ce mă face să mă gândesc că poate ar trebui să fac mai multe porţii o dată. Pentru această reţetă timpul de preparare este

Premix pentru aluat
Pentru că timpul meu în bucătărie este limitat de multe ori, am acest premix gata pregătit, într-un borcan de sticlă cu capac. Îl folosesc pentru tot felul de preparate, de la şniţele de pui la dovlecel pane sau altele, fie prăjite în ulei de cocos, fie coapte în cuptor. În mod normal cantităţile de mai jos sunt ideale pentru o porţie în care trec alimentul prin ou şi apoi prin acest premix. Este cantitatea echivalentă cu necesarul care se absoarbe după 1 ou. Dar de multe ori pun câte o

Biscuiţi de migdale cu boabe de cacao crude
Aceşti biscuiţi sunt delicioşi, moi şi plini de savoarea boabelor crude de cacao, dulci amărui şi uşor crocanţi. Partenerul ideal pentru s’mores (sau sandwich-uri cu bezele moi) sau pur şi simplu gustarea uşoară de la ora 5. Se realizează rapid, cu robotul de bucătărie şi se coc în 10 minute-nu e aşa că sună bine? 🙂 Ingrediente 1 cană de făină de migdale 1/4 de cană de făină de cocos 3 linguri de unt de migdale 1/4 de cană de ulei de cocos topit 1/2 de linguriţă de bicarbonat de

Pâine de banane cu nuci
Încă ceva la ordinul zilei în Caraibe-pâinea dulce de banane, consumată la micul dejun sau pur şi simplu ca gustare, alături de un ceai răcoros după amiază. Mda, chestia cu ceaiul mi s-a părut şi mie ciudată dar având în vedere faptul că Insulele Cayman au fost cândva colonie britanică explică şi acest lucru. Acest deliciu este printre preparatele preferate ale familiei mele, toţi trei băieţii-aici îl includ şi pe soţul meu-adoră această pâine care a devenit nelipsită din meniul săptămânal. Am adaptat reţeta pentru a se potrivi Dietei Carbohidraţilor

Tagliatelle primavera
Este sezonul dovleceilor şi tare mă bucur căci ne plac mult şi sunt atât de versatili! Cred că este leguma de bază în Dieta Carbohidraţilor Specifici pentru că ţine loc de paste, de cartoful din ciorbe, de orezul din ardeii umpluţi şi aduce acel plus de hidratare în aluaturi. Ne era dor de tagliatelle şi am vrut ceva uşor la cină aşa că am preparat rapid această reţetă plină de toată prospeţimea sezonului! Aveţi nevoie doar de un cuţit de curăţat legume şi de o tigaie suficient de mare încât

Limonadă cu pepene roşu
„Căldură mare, mon cher!” Şi pe mine una nu mă deranjează deloc, doar am locuit pe o insulă tropicală şi apoi pe alta mediteraneană, ador soarele şi vara. Însă când se încinge temperatura îmi place să mă aşez undeva la umbră deasă sau sub o umbrelă pe malul mării, cu un pahar de limonadă rece şi proaspătă. Această reţetă este răcoritoare, perfectă pentru sezon şi super hidratantă. Este cel mai benefic să o consumaţi imediat, pentru aportul maxim de enzime şi vitamine. O puteţi realiza pe loc, cu cu blender